24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPromenada şi crosul inimilor, la Craiova

Promenada şi crosul inimilor, la Craiova

Rotary Club Craiova, împreună cu Primăria Craiova, Direcția Județeană de Sport, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Fundația Română a Inimii, Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, continuă programul “Promenadă Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, organizând un Cros pe traseul Mc Donald’s – Piață Prefecturii în dată de Duminică 14 octombrie 2018, între orele 9.00 – 13.30.
Organizatorii invită locuitorii Craiovei la mișcare şi promovarea unui stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp.
Participanţii se vor întâlni duminică, 14 octombrie, începând cu ora 09.00, în zona McDonald’s. Anexăm Programul propus al evenimentului.
„Crosul Inimii” se va organiza pe două categorii de vârstă, sub și peste 18 ani, fete și băieți. Promenadă inimii (mișcare prin plimbare) va întregi mișcarea pentru sănătatea inimilor.
În Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova se vor organiza:
– Festivitățile de premiere ale câștigătorilor crosului inimii, pe categorii de vârstă
– Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală
– Un circuit cu trotinetă electrică și bicicletă electrică (produse la Craiova)
– Medicii sunt alături de noi – puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.

„Promenadă Inimilor”, program înţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi în România. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, iar în 2014 peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste trei sute de craioveni alăturându-se evenimentului în 2017 și 300 de persoane (pe o ploaie torențială) au fost prezente la evenimentul din 2015 respectiv peste 350 persoane în 2016.
Membrii Rotary Club Craiova, subliniază: „Avem o inimă care ne servește credincioasă şi pe care trebuie să o respectăm. Încercă̆m să̆ tragem un semnal de alarmă̆ într-o manieră̆ atractivă̆, să promovăm un stil de viaţă sănătos și să avem grijă de comunitatea în care activăm”.

Program
– Înscrierea participanţilor la „Crosul inimilor”, începând cu ora 9.30, în cortul amplasat lângă Mc Donald`s, pe 2 categorii de vârstă:
sub 18 ani – masculin + feminin.
peste 18 ani – masculin + feminin.

– Start în „Crosul inimilor” şi în „Promenadă Inimilor” (zona Mc Donald`s)
9.45 – mesajul organizatorilor
9.50 – plecarea în Promenadă Inimilor (plimbare), categoria peste 45 ani
10.10 – Start comun masculin + feminin „Crosul inimilor” sub 18 ani.
10.20 – Start comun masculin + feminin „Crosul inimilor” peste 18 ani.

– Sosirea în „Crosul inimilor” şi în „Promenadă Inimilor” (zona Piaţa Prefecturii)
10.40 – 11.30 – Mesajul Oficialităților Locale și
Festivitatea de premiere „Crosul inimilor”, pe cele 2 categorii de vârstă respectiv, cel mai tînăr şi cel mai în vârstă participant (zona Piaţa Prefecturii)

– 11:30 – 13:30 – Comunicare între participanţi, demonstraţii, alte forme de mișcare:
Craiova dansează în stradă.
Gimnastică şi recuperare medicală.
Un circuit pe bicicletă și trotinetă electrică.
Fitness urban

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS