21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcoala Juridică de Vară, la Facultatea de Drept

Școala Juridică de Vară, la Facultatea de Drept

În perioada 24-28 septembrie 2018 se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a programului de practică Școala Juridică de Vară, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova în parteneriat cu Baroul Dolj. Evenimentul se bucură de participarea a 12 studenți care urmează studii în domeniul juridic în Craiova, București și Chișinău.

Este cea de-al doilea an în care programul se desfășoară sub titulatura Școala de Vară „Nestor Craiovescu” după ce, în 2017, organizatorii au decis să celebreze prin această titulatură amintirea marelui jurist craiovean care a contribuit decisiv la pregătirea primei generații de juriști români.

Programul celor cinci zile ale Școlii de Vară include cursuri susținute de cadre didactice ale Facultății de Drept, dar și activități la instanțele judecătorești. „Scopul acestui program, care a devenit deja o tradiție, este de a-i familiariza pe viitorii juriști cu activitatea concretă pe care urmează să o desfășoare după absolvirea studiilor și de a le oferi prilejul să observe în mod direct profesioniștii din domeniu”, menționează prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultății de Drept din Craiova. „Astfel de proiecte trebuie încurajate în orice domeniu, pentru a le oferi studenților șansa de a confrunta propriile așteptări cu realitatea profesiei pe care o vor urma. Este o experiență care le va fi cu siguranță de folos în viitor”, a spus decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. Lucian Săuleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS