3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj“Promenada Inimilor” din nou la Craiova

“Promenada Inimilor” din nou la Craiova

Rotary Club Craiova continuă programul “Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, organizând , sâmbătăt, 6 octombrie, între orele 9.00 – 13.00, un Cros pe traseul Mc Donald’s – Piata Prefecturii. Organizatorii invită locuitorii Craiovei la mișcare şi promovarea unui stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp.
Participanţii se vor întâlni Sambata 6 octombrie 2018, începând cu ora 09.00, în zona McDonald’s.

Programul propus al evenimentului.
„Crosul Inimii” se va organiza pe doua categorii de varsta, sub si peste 18 ani, fete şi băieţi.
Promenada inimii (mişcare prin plimbare) va întregi mişcarea pentru sănătatea inimilor.
În Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova se vor organiza:
– Festivităţile de premiere ale câştigătorilor crosului inimii, pe categorii de vârstă,
– Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală,
– Un circuit cu trotineta electrica si bicicleta electrica (produse la Craiova),
– Medicii sunt alături de noi – puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.
“Promenada Inimilor”, program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi în România. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, iar în 2014 peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste trei sute de craioveni alăturându-se evenimentului în 2017 si 300 de persoane (pe o ploaie torentiala) au fost prezente la evenimentul din 2015 respectiv peste 350 persoane in 2016.
Membrii Rotary Club Craiova, subliniaza: „Avem o inimă care ne servește credincioasă şi pe care trebuie să o respectăm. Încercăm să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, sa promovăm un stil de viaţă sănătos si să avem grijă de comunitatea în care activăm”.
Domnul Doctor Militaru, renumitul cardiolog, a completat: „Lansăm locuitorilor Craiovei – copii, adulţi şi seniori – invitaţia de a spune: noi ne punem inima la treabă! Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim autorităţilor locale şi publicului importanţa miscarii ca o componenta esenţială a unei vieţi sănătoase, a mobilităţii urbane durabile şi a deplasarii pietonală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS