5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPreşedintele CJ Dolj, la deschiderea noului an şcolar la Școala Gimnazială Podari

Preşedintele CJ Dolj, la deschiderea noului an şcolar la Școala Gimnazială Podari

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, luni, la Școala Gimnazială Podari, pentru a participa la manifestarea prilejuită de începerea noului an de învățământ, ocazie cu care a evidențiat implicarea autorităților locale în sprijinirea sistemului educațional, prin investiții susținute din fonduri proprii sau cu finanțare nerambursabilă.
„Mă bucur să fiu din nou aici, la Podari, la una dintre școlile la care mă întorc cu drag de fiecare dată. Sigur că nu am ales întâmplător acest loc și recunosc că am fost foarte mișcat încă de la prima întâlnire cu dumneavoastră, pentru că am văzut elevi care depun eforturi susținute pentru a învăța, elevi premianți și, de la an la an, performanțele au fost tot mai bune. De asemenea, aici am întâlnit dascăli dedicați meseriei, oameni care duc studiul și dragostea pentru carte la nivelul fiecărui copil. Doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în actul educațional, precum și părinților pentru stăruința extraordinară cu care își îndrumă copiii către carte și școală.
Am venit astăzi în Podari și pentru a fi alături de primarul Constantin Gheorghiță, un om care a făcut lucruri remarcabile pentru actul educațional și pentru comunitate. Localitatea dumneavoastră este una dintre cele mai avansate din județ, iar autoritățile de aici au demonstrat cu prisosință că au deprins foarte bine lecția fondurilor nerambursabile, folosindu-le din plin pentru a dezvolta comuna. Am văzut că extinderea grădiniței din Podari se realizează în acest mod, la fel ca și sistemul de canalizare și epurare din satul Livezi. Această performanță nu este întâmplătoare.
Dragi copii, vă încurajez să învățați! Să vă respectați dascălii și părinții și să știți că educația este una dintre cele mai bune cărți de vizită pentru un om. Mult succes în noul an școlar!“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
La festivitatea organizată la Școala Gimnazială Podari, alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, au participat deputatul Ion Călin, primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiță, și inspectorul școlar Ani Drăghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS