11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcad. prof. univ. dr. Dan Bălteanu, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

Acad. prof. univ. dr. Dan Bălteanu, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

Conducerea Universităţii din Craiova şi Facultatea de Ştiinţe au onoarea să vă invite, vineri, 7 septembrie 2018, ora 9.00, în Aula Regele Mihai I al României, la ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa Domnului acad. prof. univ. dr. Dan Bălteanu.
Director al Institutului de Geografie al Academiei Române, cadru didactic la Universitatea din Bucureşti, acad. Dan Bălteanu a predat şi la Universitatea Molisse (Isernia, Italia, 1999-2005), Universitatea din Klagenfurt (Austria, 1999, 2004), Universitatea Federico Secondo (Napoli, 1998), Universitatea Paris-Nanterre (Franţa, 1996), Universitatea Aichi (Japonia, 1995), Universitatea Beer Sheva (Israel, 1991) etc. A publicat 24 de volume de specialitate în calitate de autor şi editor, 47 de lucrări de specialitate şi peste 200 de articole ştiinţifice (singur sau în colaborare).
Profesorul Dan Bălteanu a urmat stagii de cercetare la Universitatea Colorado, Boulder, la Universitatea Washington, Seattle, la Institute für Länderkunde, în Leipzig, la Manchester Metropolitan University, în Marea Britanie.
A primit Premiul Academiei Române „Gh. Murgoci” pentru lucrarea Experimentul de teren în Geomorfologie (Editura Academiei, 1983), Ordinul Steaua României în grad de Cavaler (2002), Premiul „Simion Mehedinţi” al Academiei Române pentru lucrarea România. Ariile naturale protejate (2003).
Mai mult, acad. Dan Bălteanu a fost şi este un prieten de nădejde, un partener de covârşitoare importanţă pentru Universitatea din Craiova şi, mai ales, pentru comunitatea geografilor din Universitatea noastră. Domnia Sa a contribuit la reînfiinţarea programului de studii Geografie la UCV, implicându-se atât personal, dar aducând şi susţinerea Institutului de Geografie al Academiei Romane. De-a lungul timpului, a sprijinit generaţii succesive de geografi ai Departamentului de Geografie de la UCV în dezvoltarea profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS