15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Biblioteca din Vacanță la finalul ediției a X-a

Craiova: Biblioteca din Vacanță la finalul ediției a X-a

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”a încheiat cea de-a X-a ediție a proiectului cultural „Biblioteca din vacanță, desfăşurată timp de două luni.
În cadrul celor nouă activități de proiect construite pentru elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal s-au înscris 525 de copii. Cele mai mare audiențe au fost atrase de atelierele de benzi desenate, desen, engleză și origami. Cele 144 ateliere educative ale proiectului au fost desfășurate de voluntarii Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” și au generat 1676 vizite la bibliotecă.

Proiectul Biblioteca din Vacanță a fost organizat de compartimentul Împrumut carte copii și tineret/ Ludotecă, una dintre cele mai active și dinamice secții. „Biblioteca din Vacanță”, este un proiect de suflet al Bibliotecii Județene Aman, iar atenția s-a îndreaptat spre cei mai mici utilizatori, asigurându-le pe durata vacanței de vară activități recreative și educative, totodată. Scopul proiectului a fost de a atrage potențiali utilizatori de vârstă mică, de a le cultiva plăcerea lecturii și a petrecerii timpului liber în spaţiul culturii și al cunoasterii, în general”, a declarat Rodica Păvălan, șef Serviciu Relații cu Publicul Comunicarea Colecţiilor.

Cursurile și atelierele de limbi străine, engleză și spaniolă, hand-made și origami au fost coordonate de voluntarii INTERACT: Iasmine Bicioiu, Maia Mihai, Clara Filoti, Mara Vlad, Sonia Tuțescu, Gloria Radu Sofia Stancu, Anda Dinu, Dania Chițan, Larisa Tudora, Monica Ochea, Andra Nicolosu, Irina Lungoci, Smaranda Știrbu, Dragoș Vlad, Sofia Stancu, Anda Dinu, Dania Chițan, Larisa Tudora, Monica Ochea, Andra Nicolosu, Irina Lungoci, Smaranda Știrbu și Dragoș Vlad, sub coordonarea lui Radu Poajgă, președinte INTERACT Craiova. Cursurile Public Speaking și Micul Jurnalist au fost susținute de Mihaela Mocanu, respectiv Laura Pumnea, iar atelierul de desen a fost organizat de de Teodora Olariu și Amalia Știolică. Atelierul de benzi desenate a fost coordonat de Dodo Niță, cunoscut autor și critic de benzi desenate, în vreme ce cursul de Igienă Dentară a fost desfășurat de Ana Păvălan, Mia Anda-Mihaela și Cristina Dragotă, voluntari ai Societății Studenților Stomatologi din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS