3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCertificatele de cazier vor putea fi ridicate de la orice secție de poliție din Craiova

Certificatele de cazier vor putea fi ridicate de la orice secție de poliție din Craiova

Începând de luni, 03 septembrie, cetățenii se vor putea adresa și secțiilor de poliție din Craiova pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost luate toate măsurile organizatorice și de pregătire a personalului, astfel încât activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar să se desfășoare de la sediile tuturor secțiilor de poliție din Craiova, iar cetățenii să aibă de așteptat un timp cât mai scurt pentru obținerea documentelor respective. Astfel, începând de luni, 03 septembrie, la nivelul celor șase secții de poliție din Craiova vor funcționa stații de lucru operate de lucrători specializați, care vor permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Cetățenii interesați se vor putea adresa unităților de poliție pentru obținerea acestor documente, având asupra dumnealor documentele de identitate, verificările în bazele de date și eliberarea certificatelor de cazier judiciar urmând a fi făcute pe loc, eliminându-se astfel timpul de așteptare.

Persoanele care solicită aceste documente se vor putea prezenta la oricare dintre secțiile de poliție din Craiova, indiferent de adresa de domiciliu, nefiind obligatorie adresarea solicitării către secția de poliție competentă din punct de vedere teritorial la adresa de domiciliu.

Programul de funcționare pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar la secțiile de poliție din Craiova va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00 – 13.00, iar eliberarea certificatelor este gratuită.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoana fizică peste 14 ani, poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar.

Acte necesare

-cererea tip completată

-actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă), aflat în termen de valabilitate.

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită pentru un minor de până la 14 ani, acesta se poate obține de către părinte/tutore, sau de către un împuternicit al acestora.

Acte necesare

-cererea tip completată;

-actul de identitate al părintelui/tutorelui, în copie și original;

-certificatul de naștere al minorului, în copie și original.

 

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită prin împuternicit:

Acte necesare:

-cererea tip completată;

-actul de identitate împuternicit (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);

-copie act identitate titular certificat;

-procura autentificată, în original și copie. Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

ALTE INFORMAȚII DE INTERES

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

De asemenea la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor.

Aceste adeverințe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar și se utilizează exclusiv în străinătate.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.

Pentru situațiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor în termen de 10 zile de la data solicitării.

Obținerea certificatului de cazier judiciar de către persoana juridică

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoana juridică poate depune cererea-tip, prin reprezentant legal, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoţită de:

Acte necesare:

– cererea-tip, cu datele complete de identificare şi motivată;

– dovada calității de persoană juridică;

– dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice (Anexa 38 din HG nr. 345/2010);

– copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;

– certificat constatator societate (de la Registrul Comertului) – copie si original

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile lucrătoare, este valabil 6 luni de la data emiterii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL:

La ghișeul din mun. Craiova, strada Amaradia, nr. 93-95

– Luni, Marți, Joi :  8.30 – 16.00

– Miercuri:  8.30 – 18.00

– Vineri:  8.30 – 13.00

La sediile polițiilor din Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea, Bechet

– Luni  – Vineri: 09.00 – 11.00

Secțiile de poliție Craiova:

Sectia 1 si 6, strada Libertatii 32-34, langa Facultatea de Agronomie

Sectia 2, strada Dr. Dimitrie Gerota 22, langa Politia Locala

Sectia 3, str Henri Coanda 69 bis, langa Colegiul Stefan Odobleja

Sectia 4, str Paltinis 10, langa Scoala Gimnaziala Traian (nr. 2)

Sectia 5, str N. Coculescu 22,  langa Scoala Gimnaziala Alexandru Macedonski (nr. 32)

program: luni-vineri 10.00 – 13.00

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS