16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljABA Jiu continuă monitorizarea sectorului cuprins între aval pod CF Cârcea şi amonte Preajba

ABA Jiu continuă monitorizarea sectorului cuprins între aval pod CF Cârcea şi amonte Preajba

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu au acţionat în ultimele 24 de ore continuând evacuarea apei clare, curate, prin pompare, din groapa săpată, impermeabilizată cu geotextil, la punctul de la Preajba şi dirijarea acesteia în aval, în urma deraierii trenului de marfă din 12 august, în zona podului CF din localitatea Cârcea.
S-a administrat material absorbant pe sectorul situat între podul de cale feratî de la Cârcea până la barajul de la Preajba pentru neutralizarea biodieselului care se mai strânsese în ochiurile de apă.
În cursul serii apa din acumularea de la Preajba a fost evacuată în totalitate prin pompare, spre aval. Administraţia Bazinală de Apă Jiu acţionează cu un buldoexcavator, un autocamion, o autoultilitară şi un autoturism de teren. Totodată, în ultimele cinci zile au fost angrenaţi în acţiune câte un număr de 8 angajaţi zilnic, din care un şef de Formaţie şi 7 agenţi hidrotehnici.
Se continuă de către firma de depoluare a GFR administrarea de spumă în groapa săpată sub podul CF de la Cârcea şi în amonte de barajele absorbante de pe canalul format de izvorul „Cismeaua” până la şoseaua naţională Craiova – Caracal.
Se acţionează în continuare, monitorizându-se tot sectorul cuprins între aval pod CF Cârcea şi amonte Preajba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS