22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrătorii ABA Jiu acţionează pentru diminuarea poluării provocate de deraierea trenului la Cârcea

Lucrătorii ABA Jiu acţionează pentru diminuarea poluării provocate de deraierea trenului la Cârcea

O echipă formată din 5 muncitori ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu a monitorizat și a administrat material absorbant în zona barajelor înlocuite deja cu altele noi în zona podului CF și aval pod C.F. pe circa 1,5 km, în urma deraierii, de ieri, a trenului de marfă încărcat cu biodiesel. O altă echipă a acționat, pe tot parcursul nopții, în zona barajului realizat la Preajba, administrând material absorbant pentru neutralizare.
În acestă dimineață, aceleași echipe a ABA Jiu continuă – pe tot sectorul menționat în informările anterioare – administrarea de material absorbant.
Din partea agentului economic poluator GFR (Grupului Feroviar Român) două vidanje extrag din groapa săpată sub podul de cale ferată conținut de biodiesel în amestec cu apă, conținutul depozitându-se la RELOC Craiova și de aici în vagoane cisternă ale GFR.
O altă vidanjă GFR extrage apa în amestec cu biodiesel, neutralizată cu material absorbant amonte de barajul de la Preajba.
O altă echipă de depoluare a sosit de la Cluj solicitată fiind de GFR, pentru realizarea acțiunilor de depoluare, transvazare și remediere. Specialiştii ABA Jiu acţionează în continuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS