16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune pentru prevenirea faptelor de comerţ ilicit

Dolj: Acţiune pentru prevenirea faptelor de comerţ ilicit

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au efectuat, pe raza municipiului Băilești, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și a produselor din carne.
Poliţiştii au verificat legalitatea activităţilor de comerţ desfăşurate de 8 societăţi comerciale şi au controlat 4 mijloace de transport.
În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.000 de lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat 240 kg de carne de porc, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, care au constatat o infracţiune de contrabandă.

În urma controlului efectuat unui agent economic din Băilești, s-a constatat faptul că era oferită spre vânzare cantitatea de 100 kg de carne de porc, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional agentul economic cu suma de 5.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității de 100 kg de carne de porc, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru care nu s-au prezentat documentele de proveniență.
Poliţiştii au identificat un bărbat de 40 de ani, din Băileşti, care deținea, în vederea comercializării, 16 pachete de țigări fără timbru fiscal românesc.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ţigările fiind indisponibilizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS