3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean trimis în judecată pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință declarații false pentru obţinerea de fonduri europene

Craiovean trimis în judecată pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință declarații false pentru obţinerea de fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Cristian Iancu, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit procurorilor, la 20 decembrie 2010, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – “Căi de formare și ocupare în sectorul turismului alternativ – ALTER TOUR”, Iancu Constantin Cristian a depus în cadrul procedurii de achiziție servicii de management de proiect cinci adeverințe false, prin care se atesta în mod nereal că persoanele în numele cărora fuseseră emise documentele respective participaseră la implementarea unor proiecte similare.
Acest demers a avut ca urmare câștigarea de către societatea administrată de inculpat a licitației respective.
Ulterior, întreaga documentație a fost înaintată de beneficiarul proiectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Olt, care nu cunoștea caracterul fals al adeverințelor, la autoritatea contractantă, AM POSDRU, care a decontat suma de 1.032.720,76 lei. Mai departe, banii respectivi au fost virați de A.J.O.F.M. Olt către societatea administrată de inculpat.
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a comunicat că se constituie parte civilă cu suma totală de 1.032.720,76 de lei.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Iancu Constantin Cristian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS