8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMerge la puşcărie după ce și-a ucis amicul în accident

Merge la puşcărie după ce și-a ucis amicul în accident

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, marți, să condamne la trei ani şi opt luni de închisoare un tânăr de 20 de ani, din localitatea Tâmburești. Acesta a fost acuzat că s-a urcat la volan, deși era băut și avea permisul suspendat, a provocat un accident în urma căruia un băiat de 18 ani a murit, după care a fugit de la locul faptei.

Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața un tânăr de 18 ani s-a produs în urmă cu un an, pe 5 iunie 2017, la intrare în satul Tâmbureşti, comuna Rojiște.
Polițiștii de la Rutieră au stabilit că șoferul unui autoturism Opel, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul direcției de mers, a ieșit de pe șosea, a lovit un gard din beton, după care s-a răsturnat. Un băiat de 18 ani, din Tâmburești, pasager în autoturism, a murit pe loc în urma accidentului, iar alt pasager, un tânăr de 19 ani, a fost rănit ușor. Șoferul mașinii nu a fost găsit la locul accidentului, așa că polițiștii de la Rutieră au început cercetările pentru identificarea acestuia. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat la acea vreme că, în cursul zilei de 6 iunie, Ovidiu Cristian Rotaru, de 20 de ani, din Tâmburești, s-a prezentat la sediul postului de poliție din comună și a mărturisit că el a condus Opelul ce s-a răsturnat pe DN 55. Ulterior, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului de 19 ani a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere cu permisul suspendat, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. Tot pe 6 iunie, tânărul de 20 ani a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova și a stat după gratii până pe 7 septembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu.
Mai trebuie spus că, la data producerii accidentului, Ovidiu Cristian Rotaru era cercetat într-un alt dosar de conducere sub influența băuturilor alcoolice. În acest prim dosar, în februarie, anul acesta, Rotaru a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

Aproape patru ani de închisoare pentru patru infracțiuni

Rotaru a fost trimis în judecată în iulie, anul trecut, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care a dat o sentință pe 16 martie, anul acesta. Inculpatul a fost condamnat la un an de închisoare pentru conducere cu permisul suspendat, la un an pentru conducere sub influența alcoolului, la doi ani pentru ucidere din culpă și la încă doi ani pentru părăsirea locului accidentului. După contopirea celor patru pedepse cu una mai veche, de un an cu suspendare, primită într-un alt dosar penal, în care a fost judecat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa finală de trei ani şi opt luni de închisoare cu executare.
În ceea ce privește pretențiile civile formulate de rudele băiatului decedat, judecătorii craioveni au hotărât ca acestea să primească daune morale de la societatea de asigurări în valoare totală de 311.000 de lei, la care se adaugă penalități de 0,2% pe fiecare zi de întârziere. A urmat apelul, iar marți, pe 19 iunie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Instanța a menținut pedeapsa stabilită în martie de Judecătoria Craiova, așa că tânărul de 20 de ani trebuie să execute pedeapsa de trei ani și opt luni de închisoare. Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv și arest la domiciliu. De asemenea, instanța a admis apelul formulat de societatea de asigurări și a redus la jumătate suma totală acordată drept daune morale rudelor victimei.

Încarcerat la Penitenciarul Craiova

Pentru că se afla în arest la domiciliu când a fost condamnat definitiv, polițiștii doljeni l-au ridicat pe condamnat de acasă și l-au dus la Penitenciarul Craiova. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de trei ani și opt luni de închisoare, emis de Judecătoria Craiova pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Rojişte. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Craiova“, au precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS