Doljul măturat de furtuniInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia a transmis, ieri, măsurile de monitorizare către toate comitetele locale pentru situații de urgență, riverane pârâului Teslui și după caz executarea misiunilor de protecție și intervenție. S-a instituit permanenţa la nivelul instituţiilor cu atribuţii, componente ale Sistemului Local de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea în perioada vizată de avertizarea hidrologică.

Aseară, pompierii au intervenit în Craiova la degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil, la un acoperiș de bloc în cartierul 1 Mai şi la evacuarea apei din 3 pasaje rutiere și o intersecție. IPJ Dolj a asigurat măsuri de monitorizare și dirijare circulație.

În Calafat s-a evacuat apa dintr-un beci inundat.

În Filiași s-a degajat un copac căzut pe carosabil şi un acoperiș de bloc. Pompierii au evacuat apa din 3 curți.

În Ciupercenii Noi s-a degajat un copac şi un stâlp de curent electric care au căzut pe carosabil.

În Galicea Mare, Vârtop, Cerăt, Poiana Mare, Mischii, Ghercești au fost degajaţi copaci căzuţi pe carosabil.


În ceea ce priveşte rețelele electrice au fost următoarele probleme:

LEA 20 kV Filiași – Almăj: sat Meteu – 150 consumatori întrerupți;

LEA 20 kV Nedeia L3 Băilești: Goicea – 450 consumatori întrerupți;

LEA 20 kV Băilești – Oraș: Băilești – 1400 consumatori întrerupți.

Sunt în vigoare Avertizarea hidrologică emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor Bucureşti care instituie pentru pârâul Teslui Cod Portocaliu, fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri cu depășiri ale Cotelor de Apărare până deseară la ora 24.00.


Comenteaza acum

Alte stiri

27 august 2018

Dolj: Prinsă în timp ce vindea haine contrafăcute, la Băileşti

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice, în municipiul Băileşti, s-au sesizat duminică, 26 august, cu privire la faptul că o persoană oferea spre comercializare articole ...

Sumarul ediției de duminică, 23 septembrie 2018

Top