17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Autospeciale de intervenție noi pentru poliţişti

Dolj: Autospeciale de intervenție noi pentru poliţişti

13 autospeciale Dacia Logan vor intra în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj urmând a fi folosite în misiunile operative desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Cele 13 autospeciale au fost repartizate Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj de către Poliţia Română, în cadrul procesului de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne şi vor fi folosite în activităţile operative.
Înnoirea parcului auto al IPJ Dolj va conduce la îmbunătăţirea timpilor de reacţie în situaţii de intervenţie, la creşterea mobilităţii şi, implicit, la îmbunătăţirea serviciului poliţienesc.
Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii Poliţiei Române are ca beneficiar final cetăţenii, astfel încât întreaga comunitate să poată beneficia de un plus de siguranţă şi de un serviciu poliţienesc de calitate.

199 de autoturisme Dacia Logan vor intra de astăzi în dotarea Inspectoratului General al Poliției Române care le va distribui structurilor teritoriale în funcție de necesități și de situația operativă.
Alte 262 de autoturisme Dacia Logan vor intra în dotarea unităților de Poliție până la data de 18 iunie. Totodată, Poliția Română va recepționa joi, 7 iunie, 10 autovehicule Dacia Duster.
Având în vedere misiunile specifice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră primește în total 92 de autovehicule Dacia Duster. Primele 33 au ajuns deja la structurile Poliției de Frontieră, restul de 59 urmând să fie livrate în data de 20 iunie.
Vehiculele sunt inscripționate, au rampe de semnalizare acustice și optice, un set de roți suplimentar cu pneuri de iarnă și roată de rezervă, prize pentru stații și acumulatori suplimentari.
Pentru acoperirea deficitului de parc auto de la nivelul structurilor operative, pe lângă autovehiculele achiziționate din cele 30 de milioane de lei provenite din fondul de rezervă al Guvernului, MAI va mai achiziționa în acest an autoturisme, autospeciale și motociclete în valoare de 120 milioane de lei din veniturile proprii realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din activitatea de valorificare și confecționare a plăcilor cu numere de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS