16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reţinut pentru tâlhărie

Craiova: Reţinut pentru tâlhărie

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi, ieri, prin SNUAU 112 de către o femeie de 71 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 13.45, în timp ce se deplasa pe strada Nicolae Iorga, din localitate, a fost ajunsă din urmă de un tânăr necunoscut, de circa 20 de ani, care i-a smuls de la gât un lănţişor de aur cu pandantiv, în greutate de circa 20 g.

La nivelul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost constituite mai multe echipe formate din poliţişti de investigaţii criminale şi ordine publică, care, pe baza semnalmentelor descrise de victimă, au procedat la efectuarea de verificări în apropierea locului comiterii faptei. În urma investigaţiilor efectuate, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au identificat, prins şi condus la sediul secţiei un tânăr de 19 ani, din Craiova, persoană cu semnalmente asemănătoare cu cele descrise de victimă.
În urma controlului corporal sumar, asupra celui în cauză a fost găsit bunul sustras, iar cu ocazia cercetărilor, acesta a recunoscut fapta comisă.
Prejudiciul estimat la suma de 3.200 lei a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.
Cercetările au fost extinse de poliţişti, tânărul respectiv fiind bănuit de comiterea a altor două infracţiuni de tâlhărie.
Şi în aceste două cazuri victime au fost femei de 70 de ani, faptele fiind săvârşite în cursul lunii aprilie 2018, când, persoana bănuită de comiterea infracţiunilor, a sustras bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei respectiv 500 lei.
Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, urmând a fi prezentat, în cursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS