16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Se deschide birou de evidenţa populaţiei la Giubega

Dolj: Se deschide birou de evidenţa populaţiei la Giubega

Un nou serviciu public comunitar local de evidență a persoanelor se deschide, vineri, în județul Dolj, la Giubega. Pentru cei peste 2.000 de locuitori ai comunei, noua structură înseamnă acces mai facil la obținerea unui nou act de identitate, reducerea timpului de așteptare pentru eliberarea acestuia, dar și a cheltuielilor, întrucât nu va mai fi necesar ca solicitanții să ajungă în municipiul Băilești pentru a depune cererile și, ulterior, pentru a ridica actele de identitate. De asemenea, se contribuie și la diminuarea numărului persoanelor care, din diverse motive, păstrează acte de identitate a căror perioadă de valabilitate a expirat sau în care figurează cu adrese de domiciliu care nu mai corespund cu realitatea din teren.
Demersul autorităților locale din Giubega a fost sprijinit de către Consiliul Județean atât direct, prin adoptarea actului administrativ de modificare a arondării populației, cât și prin intermediul DPCEP Dolj, instituție care coordonează și controlează metodologic activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor din județ.
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Giubega va începe lucrul cu publicul vineri, la ora 11.00, urmând să își desfășoare activitatea în sediul primăriei. Unitatea va funcționa între orele 8.30 și 16.30 în zilele de luni, marți, joi și vineri, iar miercurea în regim de program prelungit, între 8.30 și 18.30.
La cererea pentru obținerea unui act de identitate, solicitanții trebuie să anexeze actul de identitate vechi (în cazul în care îl mai dețin), certificatul de naștere și, după caz, cel de căsătorie sau hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă, precum și actul pentru spațiul de locuit. În situația în care aceștia nu pot prezenta unul dintre documentele de stare civilă sau nu pot face dovada unei adrese de domiciliu, cererile vor fi soluționate prin eliberarea de cărți de identitate provizorii, cu termen de valabilitate de un an. În cazul minorilor care solicită eliberarea unui act de identitate, este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți. Contravaloarea actului de identitate (7 lei pentru cartea de identitate sau 1 leu pentru cartea de identitate provizorie) va fi achitată la casieria Primăriei Comunei Giubega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS