24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Reţinut după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Dolj: Reţinut după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj au prins, ieri, în flagrant un tânăr în vârstă de 29 ani, din județul Dolj, după ce a oferit suma de 175 de euro agenților de poliție, pentru a nu i se confisca marfa pe care o transporta fără documente de proveniență și pentru a nu fi sancționat contravențional.

Un echipaj de poliție format din doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic o autoutilitară condusă de un tânăr, care nu avea asupra sa documentele de proveniență pentru o cantitate însemnată de cupru, pe care o transporta cu scopul de a o vinde în municipiul Craiova.
În timpul întocmirii actelor de constatare, acesta a promis agenților de poliție constatatori care au preluat cercetările în vederea stabilirii provenienței cuprului, diverse sume de bani de până la 500 de euro sau o treime din contravaloarea mărfii, aceasta fiind estimată la circa 8.000 lei, pentru a nu fi dispuse măsurile legale.
Agenții de poliție au refuzat categoric oferta și au întocmit actele de constatare a contravenției, iar ulterior, au sesizat fapta la D.G.A. — S.J.A. Dolj.
Cel în cauză a fost prins în flagrant, imediat după ce a oferit suma de 175 de euro unuia dintre agenții de poliție, fiind condus ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS