17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului

Dolj: Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au organizat, astăzi, activităţi de prevenire în mai multe locuri publice, în cadrul campaniei ˮSăptămâna prevenirii criminalităţii”.

Ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii de proximitate au desfășurat activități preventive în Craiova, în cadrul cărora cetățenii au fost informați cu privire la măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor contra patrimoniului.
De asemenea şi poliţiştii celorlalte subunităţi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfăşurat activităţi preventive în zonele de case, blocuri de locuinţe şi alte locuri publice (pieţe, târguri, centre comerciale, parcuri etc.).
Cu acest prilej poliţiştii au împărţit peste 900 de pliante cu sfaturi preventive şi au informat cetăţenii cu privire la modurile de operare folosite de infractori, fiind transmise totodată recomandări destinate prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe prin metoda „distragerii atenţiei” şi ale infracţiunilor de înşelăciune prin intermediul telefonului.

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ

-Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
-Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu-i lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!
-Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!
-Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
-Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare!
-Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!
-Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă!
-Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS