6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljALDE Dolj solicită Primăriei Craiova bani pentru studiul pedologic din Parcul Romanescu

ALDE Dolj solicită Primăriei Craiova bani pentru studiul pedologic din Parcul Romanescu

ALDE Dolj a anunţat într-un comunicat de presă că va solicita Primăriei Craiova să aloce bani pentru studiul pedologic din Parcul „Romanescu”.

”Cerem ca la rectificarea bugetară să fie alocați bani pentru realizarea studiului pedologic care să asigure o bună gestionare peisagistică a Parcului Romanescu” , a anunţat într-un comunicat Anișoara Stănculescu, președinte  ALDE Craiova.

„În administrație ca și în viață lucrurile durabile sunt cele construite cu atenție  și responsabilitate pentru detalii și  pentru viitor. Parcul Romanescu este cel mai mare parc natural din Europa de est, monument de patrimoniu și  simbol al orașului nostru. El trebuie gestionat așa cum se cuvine dacă vrem să fie ca atare și pentru generațiile viitoare. Lucrările de modernizare ale Parcului au lăsat ”răni nevindecate” în structura sa pe toate palierele de vegetație și la nivelul solului, ceea ce creează probleme pentru viitor. Aceste răni trebuie vindecate dacă vrem ca Parcul Romanescu să fie conservat așa cum se cuvine.
Mai multe obligații pe care constructorul le- a avut se pare că nu au fost respectate, utilajele fiind manipulate fără grija necesară pentru vegetația din parc, fiind afectate inclusiv mai multe exemplare de arbori ce proveneau din amenajarea inițială a parcului.
Autoritățile centrale au cerut în urma anchetei desfășurate elaborarea de către autoritățile locale/Primărie a unui studiu pedologic, releveul vegetației, studiul dendro-floricol prin care să poată fi pus în acțiune un plan de gestionare peisagistică a parcului.
Din păcate,  responsabilitatea pentru acest studiu atât de necesar este  pasată de peste un an de zile între primăria Craiova și Regia de Admnistrare a Domeniului Public.
Cerem Consiliului Local Craiova să acorde atenția cuvenită acestui subiect și să  aloce, la rectificarea bugetară banii necesari pentru realizarea studiului pedologic și implementarea, pe această bază, a planului de gestionare peisagistică pentru Parcul Romanescu”, se mai arată în comunicatul ALDE Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS