6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcert SoNoRo Interferențe la Port Cultural Cetate

Concert SoNoRo Interferențe la Port Cultural Cetate

Concertul bursierilor români selectați anul acesta în programul de burse SoNoRo Interferențe, va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 19.00, în Portul Cultural Cetate. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor un program muzical alcătuit din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Gabriel Fauré, Johannes Brahms și Dmitri Șostakovici.
Timp de o săptămână, la Portul Cultural Cetate, bursierii SoNoRo, selectați în urma preselecției din luna februarie, au studiat alături de pianista Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music din Londra și director artistic al Festivalului SoNoRo, violistul Răzvan Popovici, iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti, violonistul Christoph Wyneken, dirijor si profesor la Academia de Muzica din Freiburg, și violoncelistul Justus Grimm, profesor la Academia de Muzică din Antwerp.
SoNoRo Interferențe prilejuiește de doisprezece ani deja întâlnirea cu tineri muzicieni români excepționali. De fiecare dată, atât eu, cât și colegii mei, profesori la școli de muzică renumite din toată Europa, ne bucurăm să ne întoarcem în România, la Portul Cultural Cetate, într-un cadru ce pare a exista în afara oricăror coordonate spațiale și temporale, dar în aceeași tonalitate cu frumusețea muzicii pe care dorim să o transmitem mai departe acestor tineri talentați, declară pianista londoneză Diana Ketler.

Gorj: Bătrân prins băut la volan
Un bărbat, de 68 de ani, din Târgu Jiu, este anchetat penal, după ce a fost depistat conducând băut o maşină. Polițiști din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Târgu Jiu l-au depistat joi pe şoferul respectiv, în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, pe raza localității, având o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Suspectul este acuzat de săvârşirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS