16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Activităţi preventive ale poliţiştilor din Băileşti în unităţile de învăţământ

Dolj: Activităţi preventive ale poliţiştilor din Băileşti în unităţile de învăţământ

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au organizat şi executat activităţi de informare în unitățile de învățământ preuniversitar din localitate, având ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic. La activitate au participat 100 de elevi și 5 cadre didactice, fiind înmânate zeci de pliante cu sfaturi preventive.
Oamenii legii au purtat discuţii cu elevii şi profesorii, informându-i pe aceştia cu privire la riscurile existente în mediul virtual, la care cei mici se pot expune prin accesarea unor site-uri cu un nivel ridicat de victimizare.
De asemenea, cu ocazia săptămânii Școala Altfel, organizată la Școala Gimnazială nr. 5 Băilești, elevii acestei instituții de învățamânt au fost invitați să participe la activitatea Ce se întâmplă atunci când se comite o infracțiune?, desfăşurată la sediul Poliției Municipiului Băilești, unde elevii au fost informaţi cu privire la modurile de operare folosite de infractori, modalităţile de prevenire, combatere şi sesizare a faptelor antisociale, dar şi cu privire la legătura pe care o pot avea cu poliţistul de proximitate.
Spre bucuria copiilor care au participat la activitate, oamenii legii le-au prezentat acestora mijloacele din dotare și autospecialele subunității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS