10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljActivități de creație și daruri, pentru copiii Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei

Activități de creație și daruri, pentru copiii Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei

Copiii din cadrul Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei au fost implicați în această perioadă în activități de pictură și de creație, în parteneriate cu instituții de cultură și de învățământ din județul Dolj. Astfel, până în luna iunie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj desfășoară pentru copiii aflați în grija Arhiepiscopiei Craiovei ateliere de educație muzicală și de creație tradițională. Cu acest prilej, de două ori pe lună, beneficiarii așezământului social participă la atelierul „Să ne împrietenim cu muzica”, coordonat de Diana Ciucă, și la atelierul „Ca la țară”, coordonat de Laura Pumnea.
Începând cu luna martie, timp de patru luni, copiii din cadrul Complexului de Servicii Specializate Copii 1 Mai II al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj sunt implicați în programe recreativ – educaționale, sub îndrumarea specialiștilor și voluntarilor Centrului. O primă activitate a fost desfășurată de studenți din cadrul Societății Studenților Mediciniști din Craiova, care au susținut o sesiune de informare pe teme de igienă orală. În continuare, copiii au participat săptămânal la ateliere de creație și de pictură icoane pe sticlă, în cadrul atelierelor de terapie ocupațională, cu rol în dezvoltarea abilităților practice, a creativității și imaginației.
Ateliere de pictură pe sticlă
Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” îi are alături, începând cu luna martie, și pe copiii din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare „Sfântul Andrei” al DGASPC Dolj și ai Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina” din Craiova. Copiii de aici, însoțiți de specialiști, au participat până în prezent la ateliere de pictură pe sticlă, pe ouă, de confecționare felicitări și de confecționare păpuși din linguri de lemn.
Din această lună beneficiază de serviciile socio – educaționale oferite de Arhiepiscopia Craiovei prin Centrul pentru Copii „Aripi de Lumină” și 20 de elevi din cadrul Școlii nr. 3 Băilești structura Balasan. Miercuri, 28 martie, copiii au participat la un atelier de creație și au primit rechizite școlare din partea Centrului. Au fost alături de ei cadre didactice: prof. Staicu Angela, directorul Școlii nr. 3 Băilești, înv. Elisabeta Vădeanu și înv. Neicu Paula Florentina.
„Tot în această săptămână, copiii din cadrul Centrului „Aripi de Lumină” au primit vizita preșcolarilor de la Grădinița „Nicolae Romanescu” din Craiova, care le-au oferit daruri și felicitări handmade. De asemenea, beneficiarii serviciilor sociale oferite de Arhiepiscopia Craiovei au participat la activități creative la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova, iar vineri, 31 martie, un grup de copii de la Centrul „Aripi de Lumină” vor aplauda un spectacol de teatru pentru copii, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, alături de preșcolarii Grădiniței „Floarea Soarelui” din Craiova”, a declarat asistent social Livia Bădele, de la Centrul „Aripi de Lumină”.
Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe” – Vechi, prin Grupul Parohial „Tinerii Maicii Domnului”, alături de ASCOR Craiova, a implicat un grup de beneficiari și voluntari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS