Consilierii PNL, împotriva SRL-ului imobiliar al Primăriei CraiovaFirma primăriei va administra economic asociațiile de proprietari și-i va da pe rău-platnici în judecată.

Consilierii municipali ai PNL au anunțat marți că nu vor vota proiectul de hotărâre privind înființarea unui SRL care să administreze asociațiile de proprietari din Craiova. „Am luat modelul Gabrielei Firea (Gabriela Firea, primarul Bucureștiului – n.r.), acum vrem să administrăm și asociațiile de proprietari. Noi, consilierii PNL, vom vota împotriva proiectului de hotărâre. Știm că statul este un prost administrator. Or, pe piață sunt destule firme care se ocupă de administrare. Nu vrem să mai înființăm o societate ca să mai dăm niște posturi. Este neloial față de mediul privat“, a precizat consilierul municipal Flavius Sirop. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Mihail Genoiu vizează înființarea unei societăți „care va avea ca obiect de activitate administrarea de imobile pe bază de comision sau contract“ și va fi luat în dezbatere în ședința de joi a Consiliului Local Craiova. Pe lângă managementul financiar al asociațiilor care încheie contracte, firma primăriei se va ocupa și de chestiunile juridice, cum ar fi acționarea în instanță a rău-platnicilor.

În cadrul conferinței de presă organizate marți, consilierii PNL s-au referit și la problema Stadionului Tineretului, care zace în paragină de 15 ani, obiectiv administrat de Consiliul Județean Dolj. „Am văzut că Primăria Craiova vrea să impoziteze cu 500% imobilele neîngrijite, CJ care să fie taxat aici“, a observat consilierul județean Cosmin Călin. Liberalii propun o dezbatere despre ce proiecte să fie derulate pe terenul stadionului, până la intabularea lui în cartea funciară.


La rândul său, președintele Comisiei de Cultură din cadrul PNL Dolj, Mihai Firică, a amintit că administrația craioveană tratează cu superficialitate problema monumentelor publice. „Nu degeaba ni s-a pus eticheta de „oraș roșu”. S-a demolat singurul monument dedicat victimelor comunismului. Există un dosar de cercetare penală în acest sens, ca de altfel și în legătură cu monumentele de pe Aleea Personalităților“, a afirmat Firică. În contextul Centenarului, reprezentanții PNL au anunțat tot în conferința de presă de marți că vor face demersuri pentru înfrățirea Craiovei cu un municipiu din Republica Moldova și a reluării sărbătoririi „Zilelor Basarabiei și Bucovinei“. Sărbătoarea devenise o tradiție în perioada 2005-2012, dar a fost întreruptă o dată cu venirea în funcția de primar a Olguței Vasilescu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 22 octombrie 2018

Actualitate

» Taiwan: Cel puţin 18 persoane au murit după ce un tren a deraiat
» Ne-a părăsit şi Marele Balaci!

Publireportaj

» Hackatonul NASA de la Craiova a fost un succes
» Ansamblul rezidenţial President, locul pe care în curând îl poţi numi acasă

Dolj

» Cu cât va fi subvenţionată căldura craiovenilor
» Întreruperi energie electrică de mâine
» O familie întreagă a pierit sub un tir
» „Omul din Castranova“, o carte despre ororile celui de-al Doilea Război Mondial – Scriitorul Eugen Negrici: Avem de refăcut o istorie literară
» Primarul Genoiu, slalom printre străzile de pământ ale Craiovei
» Drama celor care vor să muncească şi a celor care vor să angajeze

Gorj

» Gorj: Două persoane, rănite în urma unui accident rutier
» Lăutar din Gorj, amendat de ANAF
» Târgul săptămânal de la Motru şi-a deschis porţile
» 411 participanţi pe 658 de locuri de muncă la Bursa de la Târgu Jiu
» Necesarul pentru judeţul Gorj este de 22.000 de doze de vaccin antigripal

Sport

» Fotbal / Dică nu se teme de demitere după corecția primită în Bănie. Vezi video!
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-22 octombrie)
» Fotbal / Mangia, fericit după victoria cu FCSB. Vezi ce a declarat!
» Fotbal / „Leii“ au fost stăpânii. Victorie pentru Ilie Balaci
» Trupa lui Burcea s-a impus la Slatina
» Ce meci, ce victorie!
» Baschetbaliştii Craiovei au făcut spectacol cu Sibiul

Sanatate

» Ai grijă de sănătatea stomacului tău!
» Cum acorzi primul ajutor în caz de infarct

Magazin

» Mic dejun care-ți întărește imunitatea. Ce să mănânci la prima oră a dimineţii
» Horoscop
» Bancul zilei

Top