17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsilierii PNL, împotriva SRL-ului imobiliar al Primăriei Craiova

Consilierii PNL, împotriva SRL-ului imobiliar al Primăriei Craiova

Firma primăriei va administra economic asociațiile de proprietari și-i va da pe rău-platnici în judecată.

Consilierii municipali ai PNL au anunțat marți că nu vor vota proiectul de hotărâre privind înființarea unui SRL care să administreze asociațiile de proprietari din Craiova. „Am luat modelul Gabrielei Firea (Gabriela Firea, primarul Bucureștiului – n.r.), acum vrem să administrăm și asociațiile de proprietari. Noi, consilierii PNL, vom vota împotriva proiectului de hotărâre. Știm că statul este un prost administrator. Or, pe piață sunt destule firme care se ocupă de administrare. Nu vrem să mai înființăm o societate ca să mai dăm niște posturi. Este neloial față de mediul privat“, a precizat consilierul municipal Flavius Sirop. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Mihail Genoiu vizează înființarea unei societăți „care va avea ca obiect de activitate administrarea de imobile pe bază de comision sau contract“ și va fi luat în dezbatere în ședința de joi a Consiliului Local Craiova. Pe lângă managementul financiar al asociațiilor care încheie contracte, firma primăriei se va ocupa și de chestiunile juridice, cum ar fi acționarea în instanță a rău-platnicilor.
În cadrul conferinței de presă organizate marți, consilierii PNL s-au referit și la problema Stadionului Tineretului, care zace în paragină de 15 ani, obiectiv administrat de Consiliul Județean Dolj. „Am văzut că Primăria Craiova vrea să impoziteze cu 500% imobilele neîngrijite, CJ care să fie taxat aici“, a observat consilierul județean Cosmin Călin. Liberalii propun o dezbatere despre ce proiecte să fie derulate pe terenul stadionului, până la intabularea lui în cartea funciară.
La rândul său, președintele Comisiei de Cultură din cadrul PNL Dolj, Mihai Firică, a amintit că administrația craioveană tratează cu superficialitate problema monumentelor publice. „Nu degeaba ni s-a pus eticheta de „oraș roșu”. S-a demolat singurul monument dedicat victimelor comunismului. Există un dosar de cercetare penală în acest sens, ca de altfel și în legătură cu monumentele de pe Aleea Personalităților“, a afirmat Firică. În contextul Centenarului, reprezentanții PNL au anunțat tot în conferința de presă de marți că vor face demersuri pentru înfrățirea Craiovei cu un municipiu din Republica Moldova și a reluării sărbătoririi „Zilelor Basarabiei și Bucovinei“. Sărbătoarea devenise o tradiție în perioada 2005-2012, dar a fost întreruptă o dată cu venirea în funcția de primar a Olguței Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS