6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Autorităţile locale, pregătite de intrarea în Codul Portocaliu de vreme rea

Craiova: Autorităţile locale, pregătite de intrarea în Codul Portocaliu de vreme rea

Având în vedere avertizarea meteorologică Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, sub care se va afla municipiul Craiova începând din seara de joi, 22 martie, ora 23.00, până vineri, 23 martie, ora 15.00, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire în municipiul Craiova, face apel la cetățenii municipiului să parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire. De asemenea, să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare.
Locuitorii trebuie să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc şi să nu arunce zăpada pe carosabil.
Deținătorii cu orice titlu ai spațiilor comerciale de pe teritoriul municipiului au obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora.
De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL a anunţat că va va interveni cu utilajele de deszăpezire pentru degajarea cu prioritate a străzilor principale, pe care circulă mijloacele de transport în comun.
Peste 500 de angajați ai SC Salubritate Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Termo Craiova și RAT Craiova sunt pregătiți să intervină în dimineața de 23 martie, începând cu ora 5.00, pentru degajarea spațiilor aflate în domeniul public, prioritare fiind stațiile mijloacelor de transport în comun, trotuarele în dreptul trecerilor de pietoni, căile de acces către instituții publice, școli și spitale.
SC Salubritate Craiova SRL răspunde tuturor sesizărilor telefonice venite din partea locuitorilor Craiovei, transmise atât la Telefonul Cetățeanului (0251/984) sau la dispeceratul unității noastre (0251/422.733), cât și celor scrise, transmise prin e-mail ([email protected]), depuse la registratura societății sau la Primăria Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS