8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova, sub cod portocaliu de ninsoare. Primăria spune că e gata de deszăpezire!

Craiova, sub cod portocaliu de ninsoare. Primăria spune că e gata de deszăpezire!

După ce precedenta acțiune de deszăpezire a Craiovei s-a lăsat cu foarte multe critici din partea cetățenilor, autoritățile locale spun că au învățat din greșeli și că sunt pregătite să facă față ninsorii abundente începute de joi după-amiază și anunțată pentru toată ziua de vineri. Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, care a prezentat cu această ocazie și echipa care se va ocupa de acțiune și care „va asigura permanența pe toată această perioadă“. Noua strategie a primăriei cu care ar câștiga lupta cu zăpada și ar asigura o deszăpezire optimă ar fi următoarea, conform spuselor edilului: toate utilajele scoase la maximum pe teren încă de joi și contact permanent cu locuitorii orașului, prin intermediul telefonului cetățeanului, 0251.984. „Suntem pregătiți să preluăm orice situație dificilă. Avem în permanență contact cu locuitorii orașului prin intermediul telefonului cetățeanului, care intră în direct pe stațiile comandamentului de deszăpezire. Domnul viceprimar Bărăgan se va ocupa în permanență ca acest sistem să nu aibă sincope, să nu fie întrerupt de vreo problemă tehnică. La orice astfel de solicitare, noi vom interveni în mod rapid. Poliția locală va asigura acolo unde este cazul asistență, pentru a se interveni cât mai rapid. Având în vedere codul portocaliu de ninsoare, am luat măsura ca utilajele să fie scoase la maximum și să fie deja în teren, pentru a nu se mai pierde timpul în caz de nevoie. Aici au fost disfuncționalitățile data trecută“, a spus primarul Mihail Genoiu.
Edilul a mai precizat că utilajele au împrăștiat material antiderapant pe străzi încă de miercuri seară, pentru a preveni formarea poleiului și că astfel de acțiuni vor continua. „Am dispus comandamentului de iarnă pregătirea tuturor utilajelor din dotare (50 la număr – n.r.), încărcarea lor cu material antiderapant și staționarea acestora în zonele desemnate fiecărei echipe. Sunt pregătite cu încărcătură la maximum de carburant și material antiderapant, în așa fel încât, în momentul în care se va da semnalul de începere a deszăpezirii, să nu se mai piardă timpul necesar deplasării de la bază în zona respectivă“, a afirmat Genoiu. Acesta a mai ținut să menționeze că planul de deszăpezire „prevede mai întâi intervenția pe arterele principale și la instituțiile de urgență și apoi intrarea pe arterele secundare“.
Primarul a ridicat apoi și problema mașinilor parcate neregulamentar, care încurcă acțiunea de deszăpezire și i-a rugat pe craioveni „să evite vineri deplasările care nu sunt absolut necesare, pentru a nu se mai produce ambuteiaje și pentru a facilita intervenția utilajelor“. „De asemenea, rugăm cetățenii să aibă grijă unde își parchează autoturismele, pentru a nu bloca accesul echipelor de intervenție“, a mai spus Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS