24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Eveniment dedicat literaturii contemporane, la "Aman"

Craiova: Eveniment dedicat literaturii contemporane, la „Aman”

Biblioteca Judeteana Alexandru şi  Aristia Aman Craiova va fi , joi,15 martie, de la ora 17.00, gazda unui eveniment interactiv, dedicat celor interesați de literatura contemporană, de secretele care stau în spatele scrierii unei cărți și de  o întâlnire inedită cu autoarele Oana ArionMonica Ramirez și Iulia Ioniță, .

Născută şi crescută într-o familie conservatoare şi cu principii riguroase, dar având în acelaşi timp experienţa unei copilării pe care ea însăşi o descrie ca fiind “magică”, Oana Arion surprinde în paginile cărţilor sale o lume fantastică şi misterioasă, populată de creaturi magice, creaturi pe care nu o dată ne-am fi dorit să le putem întâlni în viaţa reală. Combinaţia interesantă dintre realitate şi fantezie, acompaniată de umorul debordant şi de schimbările dramatice de situaţie fac din Seria „Nemuritor” de O.G.Arion o lectură captivantă şi savuroasă.

Monica Ramirez, bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din Seria Alina Marinescu, care a apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss și Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.
Au mai apărut în România: Seria Alina Marinescu – 6 volume, în ordinea care urmează: Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis, Recviem pentru un asasin, recent publicată la editura Librex Publishing într-o nouă ediție ce beneficiază de condiții grafice de excepție, Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană pentru a transforma o idee într-un roman de succes, Traficantul de Umbre, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac.
În prezent, autoarea are în lucru mai multe proiecte editoriale, Cealaltă jumătate de vis, un thriller/romance/fantasy, Tranzacții mentale, Ghostwriter, precum și o nouă serie de spionaj/romance, intitulată Gemini.

Iulia Ioniță are 19 ani și s-a născut în București, pe data de 2 septembrie. A debutat în lumea literară la vârsta de șaptesprezece ani cu romanul pentru adolescenți „Flori în păr”, publicat în luna februarie 2016 la Editura Datagroup.
În luna aprilie 2017, Iulia a anunțat apariția noului ei roman, Percepții Inconștiente, la editura Librex Publishing.
În luna mai a anului 2017, apare cel de al doilea roman, „Percepții Inconștiente”, un amestec de ficțiune cu mitologie, ezoterism, horror, dar și mult mister, la editura Librex. Continuarea „Uşa de dincolo de viața” a fost anunțată la începutul anului 2018, la aceeaşi editură.
În prezent, Iulia studiază publicitate şi comunicare şi are un canal de Youtube cu peste 20.000 abonați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS