17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reacție Urbană continuă cu spectacolul „Azi sau mâine?” la Teatrul Naţional

Craiova: Reacție Urbană continuă cu spectacolul „Azi sau mâine?” la Teatrul Naţional

Reacţie Urbană, proiectul de teatru comunitar inițiat de Teatrul Național „Marin Sorescu” în toamna anului trecut, continuă cu cel de-al doilea spectacol „Azi sau Mâine?” și așteaptă răspunsurile și implicarea craiovenilor într-o producție teatrală despre propriile povești.
Primul obiectiv a fost deja atins și a adus în fața publicului spectacolul „Unde ne întâlnim?”, ce s-a bucurat de 4 reprezentaţii pe scena Naţionalului şi de o mulţime de aplauze pentru actorii amatori şi echipa de producţie.
Scopul proiectului este de a-i cunoaște pe oamenii din orașul nostru, iar craiovenii să cunoască teatrul așa cum nu au făcut-o până acum, prin implicare activă într-un spectacol de teatru. Cultura este un factor de dezvoltare urbană şi pornind de la o serie de workshop-uri, participanții vor realiza o producție teatrală trecând prin toate etapele specifice.
Spectacolul se va dezvolta atât cu profesioniști din echipa Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova cât și cu cetățeni ai orașului, aleși ca membri ai proiectului, în urma unui casting. Scenariul spectacolului porneşte de la întrebarea „Azi sau Mâine?”, la care se așteaptă răspunsurile venite din partea comunităţii. Pe baza acestora se va construi întregul spectacol, începând de la text și până la produsul cultural finit ce urmează să aibă parte de 4 reprezentații pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”, în sezonul de vară al stagiunii 2017-2018.
În vederea dezvoltării proiectului vor fi selectați următorii participanţi: 10 actori, 2 asistenţi regie, 2 asistenţi dramaturgie, 1 asistent producător, 2 asistenţi scenograf, 2 video editori, 2 fotografi, 1 grafician, 2 asistenţi PR & Social Media.
Cei care doresc să facă parte din proiectul REACŢIE URBANĂ trebuie să aibă peste 14 ani, să fie disponibili în perioada martie – iunie 2018 şi să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://goo.gl/forms/Fwg63EPFMg134I4p1.
Castingul va avea loc pe 17 şi 18 martie, ora 12:00, sala Ia te Uită! (Agenția teatrală), iar repetițiile vor avea loc în perioada martie-iunie, în zilele de week-end, după un program stabilit ulterior.
Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la numerele de telefon: Laurenţiu Tudor- 0729.575.612, Irina Cîrneanu- 0766.649.979

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS