10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTeatrul Național „Marin Sorescu” nominalizat la Gala Premiilor UNITER

Teatrul Național „Marin Sorescu” nominalizat la Gala Premiilor UNITER

Teatrul Național „Marin Sorescu” a anunțat că a fost nominalizat de trei ori la Gala Premiilor UNITER, ediţia a XXVI-a, care va avea loc pe 7 mai la Alba-Iulia. Pentru această ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari și Alina Epîngeac.
Spectacolul Naționalului craiovean, „Dacă am gândi cu voce tare”  de Adnan Lugonić, nominalizat la două categorii: Cea mai bună regie: Radu Afrim şi Cea mai bună scenografie: Vanda Maria Sturdza.
„Dacă am gândi cu voce tare” este povestea a cincisprezece personaje de vârste diferite, dar de condiții apropiate, imaginate de Adnan Lugonić și tot atâtea figuri ale epocii consumeriste: oameni furioși, cu problemele lor, iar când acestea intră în coliziune devin și mai furioși..
Radu Afrim inventează o lume-show, care nu ascunde însă drama fiecăruia dintre protagoniști. Lumea pensionarilor Constantin şi Tamara (Constantin Cicort şi Tamara Popescu), a copiiilor de cartier Raluca, Claude şi Cala (Raluca Păun, Claudiu Mihail şi Alex Calangiu), a şoferului de taxi Juvete (Marian Politic), văduv, care de abia acum îşi descoperă propriul copil (Cătălin Stratone), a gravidei (Costinela Ungureanu), a prostituatei (Romaniţa Ionescu), a tânărului gay (George Albert Costea) iritat de jocul dublu al iubitului său, Dragoş, a învăţătorului terorist de altădată care astăzi face box (Eugen Titu) – lumea celor astfel confruntați cu violența și cu moartea  îi determină să redevină, măcar pentru o clipă, sinceri, să spună ceea ce gândesc cu adevărat, să gândească cu voce tare însăşi viaţa.

De asemenea, spectacolul „Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin”, al cărui scenariu este semnat de actorul Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional Craiova și președintele onorific al Festivalului Internațional Shakespeare, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic. „Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin” este o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Scenariul de Emil Boroghină după Tristele şi Ponticele, scenariul radiofonic și regia artistică Gavriil Pinte, producție a Societății Române de Radiodifuziune.
Sâmbătă, 3 martie, de la ora 15:00, la sala Ion. D Sîrbu va avea loc o audiție cu public a spectacolului radiofonic „Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS