27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Competiţia Tinereţii, explozie de culoare şi de energie la proba de dans

Craiova: Competiţia Tinereţii, explozie de culoare şi de energie la proba de dans

Duminica aceasta, pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri s-a desfăşurat proba de dans din cadrul Competiţiei Tinereţii. Nouă licee s-au înscris la această categorie, întrecându-se în paşi de dans.
Pe scenă, a fost explozie de culoare de energie. Costume fastuoase, de la cele cu pene şi paiete specifice dansului modern, la cămeşi şi ii populare cusute minuţios cu motive tradiţionale. Au zornăit bănuţii de la costumele de dans ţigănesc, au răsunat podelele sub beţele căluşarilor. Nici publicul care a umplut sala teatrului nu s-a lăsat mai prejos şi a venit să îşi susţină favoriţii cu o întreagă recuzită: vuvuzele, baloane, mesaje de încurajare şi un ropot de aplauze. S-au văzut salturi spectaculoase în aer, dovada a orelor numeroase de repetiţii de dans, s-au încins hore şi preţ de aproximativ trei ore toţi cei prezenţi s-au bucurat de frumoasa perioadă a anilor de liceu.
Juriul, cel care desemnat câştigătorii la cele patru secţiuni ale probei, a fost format din specialişti în arta dansului: Marius Onofrei – arbitru internaţional de dans şi Preşedinte al Asociaţia Dance Conspiracy, Cătălin Safta – Preşedinte al Clubului de dans Katamis, Irina Firănescu şi Andrei Popescu – instructori la Clubul de dans Katamis, Mihaela Smarandache şi Marga Chiurtu – Ansamblul Folcloric Maria Tănase şi Simona Creţan – profesor la Palatul Copiilor din Craiova.
Astfel, pe locul întâi s-au clasat liceele: Colegiul Naţional Carol I la secţiunile streetdance şi dans sportiv, Colegiul Național „Elena Cuza“ la dans modern şi Liceul Teoretic Tudor Arghezi, la dans popular.
Ajunsă la ediţia a X-a şi având ca temă “Olteni de 10”, ediţia desfăşurată în perioada noiembrie 2017- mai 2018 marchează un deceniu al acestei frumoase confruntări între liceele din Oltenia.
Competiţia Tinereţii este organizată de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, fiind susţinută de Ministerul Tineretului şi Sportului. Mai multe informații găsiți pe site-ul: www.djst.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS