5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Fête”, în sfârșit pe scena Naționalului craiovean

„Fête”, în sfârșit pe scena Naționalului craiovean

După o serie de amânări, din motive pe care conducerea Teatrului nu le-a precizat, în sfârșit spectacolul „Fête”, în regia Andreei Ciocîrlan va avea premiera la acest sfârști de săptămână.  Andreea Ciocîrlan este câștigătoarea Marelui Premiu pentru regie la prima ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents”, organizată de Naționalul craiovean în perioada 28 iunie – 1 iulie 2017.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, Vlad Drăgulescu, directorul artisitc al TNC, a declarat  ”Andreea a castigat cu unianimatea juriului și nu se dezice prin ceea ce a lucrat. Toți sunt foarte fericiți să lucreze cu ea, deși este debutantă și suntem bucuroși că am găsti-o și că am pornit împreună pe acest drum.” La rândul ei, regizoarea a spus ”Textul este o adaptare care are la bază 3 texte – Improvizație la Versailles, Tartuffe și Prețioasele ridicole. Moliere are o calitate – este extrem de curajos și spune ceva despre societatea noastră. Cred că Moliere la fel ca alți mari dramaturgi nu vorbește despre o epocă, ci despre om. Moliere a dus comedia la alt nivel. A creat niște tipologii umane care sunt universal valabile. Distribuția este destul de mare, 12  actori pe care i-am stabilit în urma unui casting. Este un colectiv efervescent, dar cu care am lucrat extrem de bine și mi se pare o muncă extraordinară. Mi-am dorit să readuc ideea de sărbătoare, legătura dintre teatru și ritual.”a mai spus Andreea Ciocârlan. Distribuția este următoarea

Angel Rababoc (Marchizul de Mascarille. Molière), Raluca Păun (Magdelon), Eugen Titu (Vicontele de Jodelet. Al treilea invitat), Iulia Colan (Cathos), Claudiu Mihail (La Grange. Primul invitat), Constantin Cicort (Gorgibus. Al patrulea invitat), Vlad Udrescu (Du Croisy. Tartuffe), Geni Macsim (Marotte. Al doilea invitat), Romaniţa Ionescu (Lucile. Elmire), Cătălin Miculeasa (Bėjart. Orgon), George Adrian (Almanzor. Portar), Cătălin Vieru (Regele Soare). Scenografia aparține Liei Dogaru.

Spectacolul va avea premiera sâmbătă, 24 febr. 2018, cu două reprezentații, de la ora 17:00 și de la ora 20:00, la sala „Ion D. Sîrbu” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS