22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiune a poliţiştilor pentru combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării florilor și plantelor

Craiova: Acţiune a poliţiştilor pentru combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării florilor și plantelor

Mai mulți politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, vineri dimineaţă, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării florilor și plantelor ornamentale în municipiul Craiova.
Oamenii legii au controlat 18 societăţi comerciale şi 4 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu.
De asemenea, poliţiştii au verificat şi 2 mijloace de transport aparţinând comercianţilor de flori.
Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990.
Sancţiunilor aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 26 500 lei.
Valoarea mărfurilor confiscate este de peste 2.500 lei, reprezentând contravaloarea a peste 2.100 fire de flori.
Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat în Piața Brazda lui Novac, din mun. Craiova, poliţiştii au constatat că o persoană fizică deținea în vederea comercializării un număr de 1800 fire de lalele si 200 de fire de frezii pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1500 lei conform preved. Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea celor 2000 fire de flori, în valoare de 2200 lei, pentru care aceasta nu a prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS