11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos

Doljeni cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos

Poliţişti din cadrul Secției 10 Rurală Poiana Mare, împreună cu colegi din cadrul Posturilor Ciupercenii Noi şi Desa, au organizat, ieri, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul silvic.
Cu ocazia acestei acţiuni, oamenii legii au depistat, în pădurea Rotunda, aparţinând Ocolului Silvic Calafat – Cantonul Silvic nr. 15 , pe I. Gigel, de 28 de ani şi G. Ion, de 48 de ani, ambii din comuna Ciupercenii Noi, care tăiaseră şi secţionaseră cu un motofierăstrău mecanic, 7 arbori, esenţă salcâm, cu diametre cuprinse între 16-20 cm și se pregăteau să încarce lemnul tăiat ilegal într-un autovehicul. Materialul lemnos a fost reținut de poliţişti în vederea confiscării, iar motofierăstrăul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Poliţişti din Ciupercenii Noi i-au prins, ieri, în flagrant, în pădurea particulară Ghidicelu, pe M. Ionuţ, de 29 de ani și C. A., de 17 ani, ambii din comuna Ciupercenii Noi, care tăiaseră şi încărcaseră într-un atelaj hipo, 22 de arbori din specia salcâm, cu diametre cuprinse între 8 şi12 cm.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, urmând ca Ocolul Silvic Calafat să comunice cantitatea și prejudiciul produs ca urmare a comiterii faptei penale.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ostroveni l-au depistat, ieri, pe B. Florin, de 21 de ani, din comuna Sadova, după ce a tăiat cu ajutorul unei drujbe, 8 arbori specia salcâm, cu diametrul cuprins între 10 și 18 cm., din pădurea unei asociaţii silvice, din comuna Ostroveni, materialul lemons fiind încărcat într-un atelaj hipo.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, urmând să fie predat Ocolului Silvic Sadova în vederea stabilirii prejudiciului.

Tot ieri după amiază, poliţişti din cadrul Posturilor Grecești și Cernătești i-au depistat în comuna Grecești pe B. Gabriel, de 36 de ani și D. Mihai, de 35 de ani, ambii din localitate, în timp ce tăiau, din pădurile private, 21 de arbori din specia salcâm, cu diametrele cuprinse între 11 şi 16 cm.
Materialul lemnos a fost ridicat de poliţiştii doljeni în vederea continuării cercetărilor.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS