8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prinşi băuţi la volan

Dolj: Prinşi băuţi la volan

Polițiștii din cadrul Secției 4 Craiova l-au depistat, azi noapte, în trafic pe V. Claudiu, de 28 de ani, din municipiu, care conducea pe strada Amaradia un autoturism și care emana miros de alcool. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au fost sesizați, ieri, prin SNUAU 112 despre faptul că, pe DN6B, în comuna Şimnicu de Sus a avut loc un accident rutier cu victime.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că C. Grigorie, de 50 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN6B, din Craiova spre Melineşti, în comunei Şimnicu de Sus, la km 12+900m, din cauza oboselii asociată cu consumul de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă spre stânga şi s-a răsturnat în şanţul pentru scurgerea apelor pluviale. La locul accidentului s-a prezentat un echipaj SMURD care, din primele investigații a constatat că bărbatul nu a suferit leziuni, iar acesta a refuzat transportul la spital pentru efectuarea unor investigaţii medicale mai amănunțite.
Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În autoturism nu se mai aflau alte persoane, iar în accident nu au fost implicați alți participanți la trafic.
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

Ieri, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat l-au depistat pe F. Iulian, de 38 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, județul Dolj, care a condus un autoturism, pe DJ553A, iar când a ajuns la intersecţia cu DN55A a pierdut controlul autoturismului, părăsind partea carosabilă pe câmp.
Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultând valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Calafat unde i s-au recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS