17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Ateliere de creație pentru realizarea de mărțișoare tradiționale la Muzeul Olteniei Craiova

Dolj: Ateliere de creație pentru realizarea de mărțișoare tradiționale la Muzeul Olteniei Craiova

Muzeul Olteniei Craiova – Secția de Etnografie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj, organizează, în perioada 12-16 februarie, ateliere de creație pentru realizarea de mărțișoare tradiționale.
Atelierele se vor derula la Secţia de Etnografie – Casa “Baniei”, str. Matei Basarab, nr. 16, și își propun inițierea copiilor în cultura tradiţională românească, în expresiile si modelele ei, motiv pentru care, participantii vor beneficia de expuneri si demonstratii asupra subiectului, atat în atelierele creative organizate, cât şi în cadrul expoziţiei de baza a Secţiei. Pentru o bună derulare a atelierelor de creație, acestea se vor desfăşura pe două secţiuni: cele pentru preşcolari, vor avea loc între orele 1000 -1130, iar cele pentru şcolarii din învațământul primar (clasele I-IV) între orele 13.00 – 14.30.
Înscrierile se vor realiza la numărul de telefon 0351/444030 sau direct la sediul Secției de Etnografie.
Lucrările realizate de către participanți vor constitui obiecte de expunere în cadrul Expoziţiei temporare “Parada Marţişoarelor – Ediția a X-a”, ce va fi vernisată în data de 28 februarie 2018, ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS