10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Un minor şi-a însușit un autoturism pentru "a se distra"

Dolj: Un minor şi-a însușit un autoturism pentru „a se distra”

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat l-au prins, azi noapte, în flagrant pe R. D., de 15 ani, din localitate, care a sustras un autoturism, care era parcat pe o stradă din localitate, având cheile în contact şi portierele deschise, pentru a se plimba. Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentraţie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetărle continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui autoturism fară a poseda permis de conducere.

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, polițiștii doljeni vin în întâmpinarea cetățenilor cu următoarele recomandări:
– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii sau în raza de acoperire a unor camera de luat vederi amplasate la sediile unor instituţii sau societăţi comerciale!
– Montaţi un sistem de alarmă eficient!
– Apelaţi la noile tehnici de marcare a componentelor exterioare ale autoturismului.
– Nu lăsați la vedere în interiorul autoturismului bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electonică, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate, etc.).
– Chiar dacă părăsiți autoturismul pentru scurt timp (pe timpul achitării contravalorii conbustibilului în staţiile de alimentare cu carburanţi) acţionați sistemul de închidere a portierelor.
– Pe perioada deplasării cu autoturismul, în special în cazul reprezentantelor de sex feminin, acţionați sistemul de închidere a uşilor. Astfel, veți evita să fiți deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS