21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe anunță un show incendiar în semifinala Eurovision de la Craiova

Se anunță un show incendiar în semifinala Eurovision de la Craiova

Craiovenii care nu au mai prins un loc în Sala „Amza Pellea” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Bănie, unde va avea loc spectacolul de duminică seară, sunt invitați în fața micului ecran. Nu vor regreta, după cum susțin organizatorii evenimentului.

La Primăria Municipiului Craiova a avut loc, vineri, conferința de presă care a prefațat spectacolul de duminică seară, de pe scena Teatrului Național din Bănie – a treia semifinală a concursului de muzică ușoară Eurovision România. Show-ul de la Craiova se anunță unul incendiar, având în vedere artiștii care vor concura și desfășurarea de forțe a organizatorilor, evenimentul urmând să fie transmis, în direct, de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR Moldova.
În semifinala de la Craiova vor urca pe scenă 12 concurenți: Erminio Sinni & Titziana Camelin (cu piesa „All The Love Away”), Zavera („Come Back To Me”), Mareş Pană („Daydreamer”), Aurel Dincă („Fire In The Sky”), Tavi Clonda („King”), VYROS („La La La”), Diana Brătan („Paint It Rainbow”), Carolina Gorun („Reach Out For The Stars”), Elena Hasna („Revival”), Eliza Chifu („So Good Without You”), Ayona („The Story Goes On”) și XANDRA („Try”). Show-ul va fi însă completat, extraconcurs, de alți doi artiști: Dan Helciug, cu un tribut adus legendarei trupe Queen, și Florin Ristei, cu trupa FreeStay și piesele sale de succes.
Spectacolul va începe duminică, la ora 21.00, iar accesul publicului în Sala „Amza Pellea” a Teatrului Național „Marin Sorescu” se va face pe bază de invitație, până la ora 20.40. Sâmbătă, de la ora 22.00, în direct la TVR 1, se va putea viziona o prefață a show-ului de duminică, în emisiunea „Culisele Eurovision 2018” fiind prezentate ultimele pregătiri pentru semifinală, imagii de la repetiții și impresii la cald despre acest eveniment. Din cei 12 concurenți de la Craiova, trei vor merge în Finala Națională, în baza votului juriului format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă. Spectacolul va fi prezentat de Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu, în timp ce Alina Șerban (TVR Craiova) se va afla în Camera Verde, pentru a lua pulsul concurenților.
„Suntem bucuroși să vă primim, având în vedere faptul că, în urmă cu trei ani, am găzduit și finala, care a fost un succes, una dintre cele mai reușite din țară, după aprecierile telespectatorilor. Sper să ne ridicăm, și de această dată, la nivelul calitativ cu care v-am obișnuit. Mai ales că, la această oră, Craiova este un exemplu de susținere pe care o oferă fanii, nu neapărat la evenimente de muzică ușoară, ci și la orice eveniment cultural și sportiv care se desfășoară pe stadion. Tot ce înseamnă evenimente culturale și sportive reprezintă o atracție maximă pentru craioveni, participarea lor fiind de excepție. Țin să le mulțumesc craiovenilor pentru felul cum apreciază toate spectacolele de bună calitate, iar preselecția Eurovision face parte din această categorie. Îi felicităm pe cei 12 semifinaliști, le urăm succes și sperăm ca, la finala internațională de la Lisabona, să ne prezinte unul dintre semifinaliștii de la Craiova”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

„Craiova e o încântare. Îmi place cum cântă stadionul”

Spectacolul Eurovision România este dedicat Centenarului Marii Uniri, acesta fiind și motivul pentru care s-a ales varianta cu cele cinci orașe unde să aibă loc câte o semifinală. „Dacă va fi vreodată să organizăm o finală de Eurovision am veni la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco. Cred că va fi plin, chiar neîncăpător, pentru că am observat că aici avem un public fidel. De fapt, Craiova e o încântare. Îmi place cum cântă stadionul la meciurile echipei de fotbal. Aveți curaj, dăruire și meritați o finală Eurovision la Craiova”, a afirmat și Doina Gradea, director general interimar al Societății Române de Televiziune. Aceasta a mai ținut să precizeze că Eurovisionul, concurs care are loc din anul 1956, nu se dovedește unul învechit nici după 60 de ani, ci unul care se reinventează de la an la an.
Prezentatorii concursului național, Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu, au avut și ei ceva de spus legat de acest spectacol de la Craiova. Dacă pentru Diana Dumitrescu prezența în acest show este ceva nou, la fel ca și vizita la Craiova, oraș pe care l-a văzut pentru prima oară și despre care spune că e superb, Cezar Ouatu este deja familiarizat nu doar cu Eurovisionul, ci și cu Bănia. „Pentru mine emoțiile sunt foarte mari, dar ele se diminuează treptat, de la oraș la oraș. M-am obișnuit deja cu oamenii, cu scenariile și cu tot ceea ce înseamnă acest concurs”, a spus Diana Dumitrescu.
Mult mai dezinvolt, Cezar Ouatu, artist care a reprezentat România la Eurovision 2013, a afirmat că vine cu mare drag la Craiova, un oraș pe care îl iubește și unde se consideră ca acasă. „Eu nu mă consider un prezentator, ci o gazdă pentru concurenți, un prieten, un susținător. Iar cel care va câștiga va trebui susținut. Sunt piese diferite, atât din punct de vedere al mesajului, cât și al muzicii, dar în finală contează doar percepția celor de acasă. Mi-ași dori să câștige o piesă în limba română”, a afirmat Cezar Ouatu. „Suntem români și trebuie să susținem reprezentantul nostru. Anul acesta, cu acest nou proiect și această nouă viziune privind concursul național Eurovision, fiind și anul centenarului, trebuie să fim mult mai uniți și să ne iubim reprezentantul nostru, oricare ar fi el. E cazul să fim uniți nu numai în Piața Victoriei, ci și la Eurovision. Și să ne luăm de pe acum bilete pentru Lisabona”, a mai adăugat artistul român.
La rândul său, managerul Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, Alexandru Boureanu, a precizat că interesul craiovenilor pentru acest spectacol a fost imens, iar sala va fi arhiplină la show-ul de duminică seară. „Instituțiile din Craiova se unesc pentru a arăta forța acestui oraș, pentru că aici cultura e la ea acasă. Sper ca unul dintre finaliștii de la Craiova să reprezinte România la concursul de la Lisabona și, de ce nu, să îl și câștige”, a mai spus Alexandru Boureanu. Cum Sala „Amza Pellea” va fi plină, ceilalți craioveni sunt invitați în fața televizorului, pentru că, până la urmă, „Eurovision este un show de televiziune”, după cum au mai spus reprezentanții Televiziunii Române.
La Craiova se desfășoară, duminică, a treia semifinală națională Eurovision, după cele de la Focșani și Timișoara, următoarele două semifinale fiind programate pe 11 februarie – la Turda și 18 februarie – la Sighișoara. Finala Națională a Eurovision va avea loc pe 25 februarie, la Sala Polivalentă din București. În competiție vor intra 15 concurenți, din care se va alege reprezentantul României pe scena de la Lisabona. Câștigătorul va fi decis, de data asta, doar prin votul publicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS