14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune prevenirea ilegalităţilor în domeniul morărit panificaţie

Dolj: Acţiune prevenirea ilegalităţilor în domeniul morărit panificaţie

Specialişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea au organizat, astăzi, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ ce se comit în domeniul morărit panificaţie, în judeţul Dolj.
Cei 15 poliţişti participanţi la acţiune au au controlat 12 societăţi comerciale, 10 persoane fizice independente, precum şi 28 de mijloace de transport.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 11 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 58.805 lei.
Totodată, pe fondul încălcării prevederilor legale de către agenţii economici verificaţi, poliţiştii au luat măsura confiscării a 3400 de pâini, 400 kilograme făină şi 200 kilograme tărâţe, în valoare de 2.250 de lei.
Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării, două autoutilitare folosite pentru transportul ilegal al produselor de panificaţie, valoarea acestora ridicându-se la suma de 24.500 de lei.

Cu ocazia controlului efectuat în trafic, în municipiul Craiova, a fost depistată o autoutilitară aparţinând unui agent economic, în care erau transportate produse de panificaţie (450 franzele, 40 pâini ţărăneşti şi 15 pâini feliate), fără a fi însoţite de documente care să justifice provenienţa acestora. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3000 lei şi s-a dispus confiscarea produselor de panificaţie şi a autoutilitarei.
Cu ocazia controlului efectuat pe raza comunei Calopăr, judeţul Dolj a fost identificată în trafic o autoutilitară, în care se aflau produse de panificație (571 franzele) în valoare de 285 lei, transportate în vederea comercializării de către un agent economic către diferiți clienți, fără a fi însoțite de facturi care să justifice proveniența produselor.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei, dispunându-se confiscarea produselor de panificație și a autoutilitarei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS