Campania “Copilăria în comunism”, la Muzeul Olteniei CraiovaMuzeul Olteniei Craiova, Secţia de Istorie-Arheologie, lansează, începând cu data de 25 ianuarie, Campania “Copilăria în comunism”, prin intermediul căreia invită doljenii să doneze sau să împrumute temporar instituției muzeale obiecte din perioada comunistă (1948-1989), în scopul îmbogăţirii patrimoniului cultural muzeal local cu piese relevante şi amenajării unei expoziții temporare în care să fie reconstituită, într-o manieră cât mai fidelă, atmosfera copilăriei din perioada comunistă.

De la păpuşile „Arădeana”, la discurile şi casetele cu muzică pionierească, Revistele „Șoimii patriei”, „Cutezătorii”, gazete de perete, uniforme elevi, pionieri, cărți, caiete, la jocurile „Nu te supăra, frate!”, fotografii şi imagini video din concedii (la munte, la mare), fanioane, insigne toate vor deveni obiecte de muzeu cu valoare istorică certă.

Muzeul Olteniei Craiova anunţă că procedura de donaţie către instituţie este extrem de simplă, implicând doar prezenţa donatorului (având obligatoriu asupra sa Cartea de Identitate) şi semnarea unei declaraţii de donaţie.


Pentru detalii suplimentare, doritorii sunt rugaţi să ne contacteze la nr. de tel: 0251/417.756 sau prin email: muzeulolteniei@yahoo.com.


Comenteaza acum

Alte stiri

12 noiembrie 2018

Primul Muzeu al Iluziilor din România a ajuns la Râmnicu Vâlcea

Muzeul Iluziilor îşi aşteaptă vizitatorii, aşa cum îi spune numele, cu iluzii optice: 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi. Surprizele sunt ...
6 noiembrie 2018

Muzeul Iluziilor, la Târgu Jiu

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Top