ISU Dolj: Prevederi legale privind inscripţionarea spaţiilor care nu deţin autorizaţia de securitate la incendiu

Autori


ISU Dolj anunţă că în Monitorul Oficial nr. 49 din 18.01.2018, a fost publicată Legea nr.28/2018 pentru completarea Legi307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, care impun afișarea panourilor de înștiințare asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu.

Beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «ACEST SPAȚIU FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU.»

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de la 2.501 lei – 5.000 lei.


Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiile.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 13 noiembrie 2018

Top