20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj“Visul unei nopţi de vară”, în interpretarea deţinuţilor aflaţi în custodia Penitenciarului Craiova

“Visul unei nopţi de vară”, în interpretarea deţinuţilor aflaţi în custodia Penitenciarului Craiova

Piesa de teatru “Visul unei nopţi de vară”, ce a avut ca protagonişti zece deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului Craiova, s-a susținut, ieri, la Facultatea de Drept din Craiova, .
Piesa a fost vizionată de aproximativ 40 de spectatori, studenți și cadre universitare ale facultății.
Scopul acestei activități este reprezentat de valorificarea abilităților artistice ale deținuților, dezvoltarea empatiei persoanelor aflate în custodia sistemului penitenciar, a toleranței și a dorinței de implicare în acțiuni generatoare de sentimente pozitive
De asemenea manifestarea vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie şi persoanele condamnate, precum și diminuarea distanţei sociale dintre deținuți şi comunitate.
Participarea activă a individului la viaţa comunităţii este condiţionată de conştientizarea şi asumarea acestor repere, de asimilarea experienţei sociale şi dezvoltarea unor competenţe specifice, care să îi ajute pe indivizi să se comporte ca membri responsabili ai unui grup social, să îndeplinească anumite roluri sociale. Totodată, exersarea acestora, pe cât posibil, în cadrul comunităţii locale, facilitează recuperarea psihosocială şi morală a persoanelor private de libertate, sporind şansele de reintegrare socială şi diminuează riscul recidivei. Comportamentul individual în societate este reglementat de valori şi norme, acestea constituind factori generatori de conduită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS