6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Manifestări dedicate sărbătoririi membrilor Asociaţiei Veteranmont România

Craiova: Manifestări dedicate sărbătoririi membrilor Asociaţiei Veteranmont România

În perioada 15 – 17 decembrie 2017, în organizarea Asociaţiei Veteranmont România şi sub patronajul Muzeului Olteniei – Secţia Ştiintele Naturii, şi a Casei de Cultură “Traian Demetrescu”din Craiova, se vor derula o serie de manifestări dedicate sărbătoririi acelor membri din asociaţie care au vârsta de minim 70 de ani. În 2017 manifestarea a ajuns la ediţia a X-a.

Din numărul de 125 membri permanenţi activi, 72 sunt în categoria “70 +” iar 10 dintre aceştia nu au mai fost sărbatoriţi până în prezent.

Spicuiri din Programul acţiunii:

Vineri 15.12.2017.Membrii din afara Craiovei(Targu Jiu, Ploieşti, Tecuci, Râmnicu Vîlcea, Bucureşti, Braşov, Codlea, etc) vor fi întâmpinaţi de cei din Craiova care s-au oferit să le fie gazde în această perioadă şi vor fi conduşi la locurile de cazare.Tot prin grija gazdelor, oaspeţilor li se vor comunica reperele orare din Programul pe întregul sejur şi pot vizita Centrul istoric al Craiovei .
Tot în ziua de vineri va sosi la Craiova eroul naţional avram iancu din Petroşani care în această vară a reuşit performanţa unică în lume de a parcurge înnot fluviul Dunărea de la izvoare la vărsare, fără costum de neopren şi fără labe de înnot.În timpul acestui sejur Avram Iancu va participa efectiv (împreună cu familia sa care îl însoţşte) la toate punctele din programul acţiunii Veteranmont România unde are calitatea de “membru de onoare”.Cei interesaţi să-l cunoască personal pe Avram Iancu sunt aşteptaţi la întâlnirea de la Muzeul Olteniei .

Sâmbătă 16.12.2017, ora 10,00 va avea loc la Secţia de Ştiintele Naturii a Muzeului Olteniei, deschiderea oficială a acţiunii “70 +” în prezenţa oficialităţilor locale, a reprezentanţilor massmediei craiovene şi a altor persoane interesate de acest eveniment. Mai întâi se va viziona expoziţia amenajată pentru acest eveniment cu imagini foto deosebite, diplome de excelenţă /de participare, materiale documentare, etc.
În sala de conferinţe a Muzeului vom derula un scurt program de videoproiecţie în care îi prezentăm în ordinea descrescătoare a vârstei pe toţi cei 72 de membri din categoria “70 +“
În continuare se vor adresa alocuţiuni de prezentare a sărbătoriţilor, se vor înmâna unele însemne simbolice, specifice acestui tip de eveniment (cupe, diplome, medalii). După consumarea şi a acestui moment, toţi participanţii sunt invitaţi sa viziteze expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Olteniei. Programul continuă în seara aceleiaşi zile, începând cu ora 19,00 la Restaurantul Flora, situat în Craiova pe strada Mihai Viteazu.Bucatele alese şi muzica selectă vor asigura participamţilor buna dispoziţie.

Duminica 17.12.2017 .Oaspeţii din afara Craiovei împreună cu gazdele lor (de comun acord) pot vizita şi alte obiective de interes din Craiova (Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, Muzeul de Artă, etc). Defluirea către localităţile de domiciliu a celor din afara Craiovei se va face funcţie de fiecare caz în parte. Menţionăm că participarea de la ora 10,00 de la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Oteniei nu este restrictivă. Celelalte puncte din Program sunt rezervate doar persoanelor nominalizate de organizatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS