Craiova: Manifestări dedicate sărbătoririi membrilor Asociaţiei Veteranmont România

Autori


În perioada 15 – 17 decembrie 2017, în organizarea Asociaţiei Veteranmont România şi sub patronajul Muzeului Olteniei – Secţia Ştiintele Naturii, şi a Casei de Cultură “Traian Demetrescu”din Craiova, se vor derula o serie de manifestări dedicate sărbătoririi acelor membri din asociaţie care au vârsta de minim 70 de ani. În 2017 manifestarea a ajuns la ediţia a X-a.

Din numărul de 125 membri permanenţi activi, 72 sunt în categoria “70 +” iar 10 dintre aceştia nu au mai fost sărbatoriţi până în prezent.

Spicuiri din Programul acţiunii:

Vineri 15.12.2017.Membrii din afara Craiovei(Targu Jiu, Ploieşti, Tecuci, Râmnicu Vîlcea, Bucureşti, Braşov, Codlea, etc) vor fi întâmpinaţi de cei din Craiova care s-au oferit să le fie gazde în această perioadă şi vor fi conduşi la locurile de cazare.Tot prin grija gazdelor, oaspeţilor li se vor comunica reperele orare din Programul pe întregul sejur şi pot vizita Centrul istoric al Craiovei .

Tot în ziua de vineri va sosi la Craiova eroul naţional avram iancu din Petroşani care în această vară a reuşit performanţa unică în lume de a parcurge înnot fluviul Dunărea de la izvoare la vărsare, fără costum de neopren şi fără labe de înnot.În timpul acestui sejur Avram Iancu va participa efectiv (împreună cu familia sa care îl însoţşte) la toate punctele din programul acţiunii Veteranmont România unde are calitatea de “membru de onoare”.Cei interesaţi să-l cunoască personal pe Avram Iancu sunt aşteptaţi la întâlnirea de la Muzeul Olteniei .


Sâmbătă 16.12.2017, ora 10,00 va avea loc la Secţia de Ştiintele Naturii a Muzeului Olteniei, deschiderea oficială a acţiunii “70 +” în prezenţa oficialităţilor locale, a reprezentanţilor massmediei craiovene şi a altor persoane interesate de acest eveniment. Mai întâi se va viziona expoziţia amenajată pentru acest eveniment cu imagini foto deosebite, diplome de excelenţă /de participare, materiale documentare, etc.

În sala de conferinţe a Muzeului vom derula un scurt program de videoproiecţie în care îi prezentăm în ordinea descrescătoare a vârstei pe toţi cei 72 de membri din categoria “70 +“

În continuare se vor adresa alocuţiuni de prezentare a sărbătoriţilor, se vor înmâna unele însemne simbolice, specifice acestui tip de eveniment (cupe, diplome, medalii). După consumarea şi a acestui moment, toţi participanţii sunt invitaţi sa viziteze expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Olteniei. Programul continuă în seara aceleiaşi zile, începând cu ora 19,00 la Restaurantul Flora, situat în Craiova pe strada Mihai Viteazu.Bucatele alese şi muzica selectă vor asigura participamţilor buna dispoziţie.

Duminica 17.12.2017 .Oaspeţii din afara Craiovei împreună cu gazdele lor (de comun acord) pot vizita şi alte obiective de interes din Craiova (Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, Muzeul de Artă, etc). Defluirea către localităţile de domiciliu a celor din afara Craiovei se va face funcţie de fiecare caz în parte. Menţionăm că participarea de la ora 10,00 de la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Oteniei nu este restrictivă. Celelalte puncte din Program sunt rezervate doar persoanelor nominalizate de organizatori.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 ianuarie 2018

Publireportaj

» Anunţ de începere implementare proiect „Dotarea cu echipamente noi şi eco-eficiente pentru extinderea activitaţii” POR 2.1A Microintreprinderi

Local

» Comuna Şovarna, o frumuseţe care se stinge
» Minore dispărute de acasă, depistate de poliţiştii vâlceni
» Cercetări în Vâlcea şi Olt într-un dosar de evaziune fiscală
» Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală
» Continuă loteria bonurilor fiscale
» Declarația 600 se depune până pe 31 ianuarie
» Se interzic pungile de plastic
» Slatina, în sărbătoare

Dolj

» Două măsuri de finanţare din PNDR 2020, active pentru fermieri
» Crima de la Jiu, pe masa judecătorilor
» CEO cârpește iarna ce putea repara vara
» Una dintre semifinalele Eurovision România, organizată în Bănie
» OCPI Dolj, la loc comanda în scandalul artificiilor cu terenuri
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» Viscolul şi ninsorile au făcut prăpăd în judeţul Gorj
» Ministrul educației vine la Târgu Jiu pentru a soluţiona scandalul sporului de calculator
» ISU Gorj are autospeciale vechi de peste 30 de ani
» Modernizarea Căii Eroilor costă 25 de milioane de euro

Sport

» Pascu: E un nou început pentru această echipă
» Alb-albaștrii își măsoară forțele cu Lechia Gdansk

Sanatate

» Pană de curent? Spitalele trebuie să fie dotate cu generator!
» Anca Constantinescu, comoară pentru mii de pacienţi

Educatie

» ISJ Dolj: „Deficitul bugetar al școlilor trebuie redus!“
» Craiova, gazdă a trei olimpiade școlare naționale

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Zona zoster apare dacă ai imunitate scăzută
» Reţeta de weekend – Chec cu afine și iaurt
» Bancul zilei

Top