5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor care transportă valori / Un oficiu poştal a fost amendat cu 5000 de lei

Craiova: Acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor care transportă valori / Un oficiu poştal a fost amendat cu 5000 de lei

Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj a organizat, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare.
Potrivit IPJ Dolj, la această activitate au participat în această perioadă peste 160 de poliţişti din cadrul formațiunilor de ordine publică. Aceștia au verificat 253 de obiective după cum urmează : 31 de hyper/supermarket-uri ; 10 casierii colectoare ; 43 de unităţi poştale ; 1 centru de procesare ; 168 de alte locuri de depozitare valori.
Tot în acest sens au fost verificate 14 autovehicule de transport valori .
Polițiștii doljeni au verificat, de asemenea, peste 180 de echipaje de intervenţie la evenimente, acestia fiind angajași în cadrul societăților de pază.
Cu această ocazie au fost controlați 48 de paznici.
Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012.
Valoare totală a sancţiunilor s-a ridicat la suma de 10.000 lei.
Spre exemplu, în urma verificărilor efectuate la un oficiul poştal din Craiova, aparţinând Companiei Naționale Poşta Română, s-a constatat că sistemul de alarmă la efracţie nu era conectat la un dispecerat de monitorizare şi intervenţie, nefiind funcţional.
S-a luat măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1 pct. 1 din H.G. nr. 301 din 2012 modificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS