3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„ColinDAR cu Paula Seling”, la Craiova

„ColinDAR cu Paula Seling”, la Craiova

Câteva sute de craioveni au participat luni, 4 decembrie, la concertul caritabil „ColinDAR cu Paula Seling”, organizat la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova de Asociația Vasiliada. Evenimentul a reunit anul acesta artiști ai Filarmonicii «Oltenia» Craiova, ai Operei Române Craiova, Teatrului Național „Marin Sorescu”, Corul Facultății de Teologie din Craiova și Corul mimico – gestual „Anghelos”, format din elevi cu deficiențe de auz și vorbire din cadrul Școlii Speciale „Sfântul Vasile” din Craiova.
Evenimentul a fost prezentat de îndrăgita prezentatoare TVR Craiova Alina Șerban, care a subliniat pe parcursul spectacolului de colinde rezultatele Asociației Vasiliada și rolul pe care asociația non-guvernamentală îl are pentru comunitate. În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei și Președintele de Onoare al Asociației Vasiliada, a rostit un cuvânt de binecuvântare, i-a felicitat pe organizatorii evenimentului și a vorbit despre semnificația sărbătorii Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Craiovenii i-au aplaudat pe artiștii Renata Vari, soprană, Lavinia Bîrsoghe, artist vocal, Ioan Emanuel Cherata, bariton, Angel Rababoc, actor, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” – dirijor Alexandru Iosub, Corul mimico – gestual “Anghelos” și corul Facultății de Teologie din Craiova, dirijor lect.univ.dr Adrian Mazilița.
Paula Seling a devenit în 2008 membru de Onoare al Asociației Vasiliada, iar doi ani mai tarziu a primit Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Olteniei unui laic.
Fondurile obținute în urma evenimentului vor fi orientate catre programul de sprijin pentru persoane cu dizabilități derulat de Asociația Vasiliada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS