21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSlujire arhierească la Biserica “Sfântul Apostol Andrei” din Craiova

Slujire arhierească la Biserica “Sfântul Apostol Andrei” din Craiova

În prima duminică din luna decembrie, a 31-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica închinată Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României. IPS Părinte Irineu a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi părintele protoiereu Ion Nicolae de la Protoieria Craiova Nord, în timp ce răspunsurile la strană au fost date de către Grupul psaltic la Catedralei mitropolitane “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

Cea mai veche biserică din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, aflată sub purtarea de grijă a Sfântului Apostol Andrei, a fost neîncăpătoare duminică, 3 decembrie, pentru numărul mare de credincioşi care au dorit să participe la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul slujbei euharistice a fost săvârşită şi hirotonia întru preot a diaconului Alexandru Vanciu, pe seama Parohiei Coşovenii de Sus I, Protoieria Craiova Sud, judeţul Dolj. precum şi hirotonia întru diacon a tânărului teolog Petrică Buzulică, pe seama Parohiei Celaru II, Protoieria Craiova Nord, judeţul Dolj.

Biserica “Sfântul Apostol Andrei” din Craiova a fost construită în urmă cu 40 de ani, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. La 40 de ani de la construire, sfântul locaş se află într-un amplu proces de înnoire, de înfrumuseţare prin noua pictură la care se lucrează în prezent, cu sprijinul enoriaşilor parohiei păstoriţi de cei doi slujitori ai altarului, preotul paroh Radu Şapcă şi preotul Ioan Iovănel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS