17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum se va rezolva problema Termo Craiova

Cum se va rezolva problema Termo Craiova

Prezent, vineri, la Termocentrala de la Ișalnița, unde a vizitat blocul energetic numărul 7 modernizat cu circa 25 de milioane de lei, ministrul energiei, Toma Petcu, s-a întâlnit și cu autoritățile locale din Craiova (primarul Mihail Genoiu și viceprimarul Stelian Bărăgan) și prefectul de Dolj, Dan Purcărescu, pentru stabilirea pașilor necesari înființării unei companii integrate care să furnizeze agentul termic în Craiova. În prezent, SC Termo Craiova SRL, societatea deținută de primărie care se ocupă de furnizarea agentului termic, se află în insolvență, municipalitatea deținând o altă societate, SC Termo Urban SRL, cu care stă momentan în așteptare.

Ministrul energiei a precizat de la bun început că problema Complexului Energetic Oltenia (CEO) este producerea și furnizarea agentului termic pe rețelele primare, rețelele secundare fiind strict atributul Primăriei Craiova. „Noi ne-am asigurat, printr-o investiție de aproape 17 milioane de lei, de producția de energie termică și rețelele termice primare, și mă refer la investițiile făcute în cazane, pentru că știți că am avut probleme anul acesta, în ianuarie. Și asta pentru a fi siguri că vom trece cu bine peste iarnă, din punctul de vedere al furnizării agentului termic pentru populația Craiovei”, a spus Toma Petcu.

Legat de noua societate și de pașii care trebuie urmați, ministrul energiei a precizat că „CEO face o analiză cu o companie de specialitate pentru a crea cadrul juridic privind înființarea unei societăți cu un acționariat mixt, CEO și Primăria Craiova, care să integreze atât partea de producție, cât și partea de transport, rețele primare și secundare, și care să fie eligibilă pentru proiectele care se vor depune la Ministerul Dezvoltării anul viitor pentru atragerea de fonduri necesare modernizării rețelelor”. „Asta pentru că populația Craiovei are în continuare încredere într-un sistem de termoficare centralizat, iar noi venim în întâmpinarea celor care decid să rămână în continuare branșați cu investiții care să asigure distribuția pe rețele principale. Ne gândim ca de anul viitor să avem aprobată această companie care să vină cu modernizări în rețelele secundare, cu posibilitatea de a îmbunătății parametrii tehnici ai agentului termic pe anumite zone din oraș”, a mai spus Toma Petcu.

La rândul său, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a menționat că întâlnirea de vineri a fost una dintre cele mai importante pentru viitorul municipiului și al cetățenilor săi. „Împreună cu ministrul energiei, secretarul de stat din cadrul ministerului și conducerea Complexului Energetic Oltenia am stabilit care sunt măsurile pe care le vom întreprinde, în perioada imediat următoare, în vederea constituirii societății comune de furnizare a energiei termice către populația Craiovei, după un calendar de lucru foarte clar. Realizarea companiei mixte între Primăria Craiova și Complexul Energetic va aduce beneficii extraordinare tuturor celor implicați în acest proces, dar în special cetățenilor Craiovei. Totodată, am trecut în revistă măsurile luate, în ultima perioadă, de Termo Craiova SRL și CE Oltenia, pentru a asigura, în această iarnă, furnizarea agentului termic în cele mai bune condiții către populație. Cu această ocazie, asigurăm cetățenii Craiovei că sunt cele mai ample măsuri luate vreodată pentru perioada iernii și că vor avea parte, în sezonul 2017 – 2018, de căldură la parametrii optimi, fără sincope”, a afirmat Mihail Genoiu, potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS