21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ediţia a XVI-a a Concursului Interjudeţean de Matematică „Micul Arhimede" la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

Craiova: Ediţia a XVI-a a Concursului Interjudeţean de Matematică „Micul Arhimede” la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova este, sâmbătă, 25 noiembrie, gazda Concursului Interjudeţean de Matematică „Micul Arhimede”- ediţia a XVI-a, care va avea loc în localul B al școlii din strada Vântului nr. 3, Craiova.
Concursul se adresează elevilor din clasele a III-a și a IV-a ale ciclului primar şi elevilor din ciclul gimnazial, de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a și se regăsește în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2017 la pagina 66, poziția 1415. La concurs participă din fiecare şcoală invitată minim 3 elevi din fiecare an de studiu. Sunt invitați elevi din județele Olt, Gorj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți, Călărași, Teleorman și Dolj. Concursul va consta într-o probă scrisă cu durata de 2 ore, iar subiectele vor fi de tip grilă şi clasice, din materia cuprinsă în programa şcolară parcursă până în acest moment. Accesul elevilor în săli se va face în intervalul 9.00-9.30 pe baza carnetului de elev.
Concomitent se va desfăşura pentru cadre didactice Simpozionul Național „Matematica – între tradiţie şi inovaţie”, ediţia a XVI-a, înscris în Calendarul activităţilor ştiinţifice, metodice şi culturale în anul şcolar 2017 – 2018 în județul Dolj la pagina 6, pozitia 35.
Festivitatea de premiere pentru concursul „MICUL ARHIMEDE” va fi organizată duminică, 26 Noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, în sala de festivităţi a Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” din localul A, str. Caracal Nr. 81, Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS