6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean reţinut după ce a fost prins în flagrant furând în autobuz

Craiovean reţinut după ce a fost prins în flagrant furând în autobuz

Polițiștii craioveni au reținut, aseară pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul Craiova, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, acesta fiind prins în flagrant de către oamenii legii.

Aseară, în timp ce polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale executau o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor din genți și buzunare în mijloacele de transport în comun, au observat un bărbat în timp ce sustrăgea bunuri din geanta unei persoane.
Polițiștii au procedat la imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul unității de poliție unde a fost identificat în persoana lui N. Trică, de 57 de ani, din municipiul Craiova.
Din primele cercetări a rezultat faptul că, bărbatul de 57 de ani, în timp ce se deplasa cu mijloacele de transport în comun, pe traseul Brestei – Craiovița Nouă, în jurul orei 14.45, profitând de aglomerație și de neatenția unei craiovence de 41 de ani i-a sustras, din geantă, o agendă în care se afla suma de 880 de lei.
Polițiștii craioveni au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.
În aceeași zi, în baza probatoriului administrat, față de N. Trică s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. Polițiștii l-au încarcerat în Cetrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite.

În mijloacele de transport în comun:
• când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;
• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;
• poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul;
• dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;
• când poziţia unui călător vă impune să vă îndepărtaţi de bagaje, sau să vă schimbaţi poziţia, evitaţi-l;
• nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele da transport în comun;
• nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi;
• dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS