6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii de la Transporturi au verificat magazinele din Gara Craiova şi au dat amenzi de 23.000 lei

Poliţiştii de la Transporturi au verificat magazinele din Gara Craiova şi au dat amenzi de 23.000 lei

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi (SRPT) Craiova au organizat și executat, sâmbătă, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și activităților ilicite de comerț. Activitatea oamenilor legii s-a desfășurat atât în incinta stației CF Craiova, unde sunt amenajate puncte de lucru ale mai multor societăți comerciale, cât și în zonele adiacente, se arată într-un comunicat emis duminică de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

Potrivit acestuia, polițiștii craioveni au verificat nouă puncte de lucru ale unor societăţi comerciale și au legitimat mai multe persoane, în special din rândul personalului angajat în cadrul unităților comerciale. În acest sens, aceștia au aplicat patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23 000 lei. Totodată, polițiștii SRPT au confiscat bunuri în valoare de 800 de lei, constând în cantitatea de 150 de litri băuturi alcoolice și 400 de țigarete.

„Un exemplu în acest sens îl reprezintă controlul efectuat la punctul de lucru ce aparţine unei S.C. situat în cadrul Complexului comercial al Staţiei C.F. Craiova, unde s-a constatat că reprezentantul agentului economic deţinea în magazin, în vederea comercializării, cantitatea de 150 de litri băuturi alcoolice pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contraveţional de polițiști conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată cu amendă în valoare de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității de băuturi alcoolice”, menţionează IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS