17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Pădurarul din Rast, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos

Dolj: Pădurarul din Rast, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos

Prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii doljeni într-un dosar penal privind tăierea ilegală și sustragerea de material lemnos din pădurea comunei Rast, în baza mandatelor emise de Judecătoria Băilești, au fost efectuate trei percheziții domiciliare, sâmbătă, 11 noiembrie.
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Băilești și Postului de Poliție Rast au descins în trei locații din Rast și din satul Rastul Vechi, județul Dolj, astfel că, la locuința lui Marin B., de 54 de ani, a fost găsită cantitatea de 3,2 metri cub material lemnos esența plop, salcie și frasin.
De asemenea, în urma perchezițiilor, la domiciliul lui Constantin P., de 46 de ani, a fost găsită cantitatea de 1,3 metri cub material lemnos, esența plop, salcie și frasin.
Pe parcursul audierilor și cercetărilor, cei doi bărbați au declarat că au cumpărat întreaga cantiatate de material lemnos de la pădurar, acesta fiind identificat în persoana lui Florea C., de 54 de ani, din Rast, județul Dolj.
În aceeași zi, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară și la locuința acestuia din urmă, unde a fost găsită cantitatea de 4,5 metri cub esența salcie și frasin, precum și 13 cartușe, calibru 12 milimetri, deținute fără drept, constatându-se totodată că acesta ţinea arma de serviciu sub salteaua patului, încălcând astfel regulile cu privire la modul de păstrare la domiciliu a armei de serviciu, precum și a celor cinci cartușe aferente, cu glonț cal. 7,62 mm.
Din investigațiile efectuate s-a stabilit faptul că Florea C. a înlesnit sustragerea materialului lemnos de către Sorin D. și Remus D..
Întreaga cantitate de 9,0 m3 material lemnos a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și predată reprezentanților Ocolului Silvic Poiana Mare.
Arma de serviciu și muniția aferentă au fost ridicate în vederea cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS