14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAşa-zisa "revoluţie fiscală" a PSD, principala temă la conferinţa de presă a PNL Dolj

Aşa-zisa „revoluţie fiscală” a PSD, principala temă la conferinţa de presă a PNL Dolj


PNL Dolj a susţinut astăzi o conferință de presă la care au participat senatorul Mario Ovidiu Oprea și deputatul Nicolae Giugea.
Mario Ovidiu Oprea s-a referit la ceea ce PSD-ul numește „revoluție fiscală”. „Prin ceea ce face acum, PSD demonstrează încă o dată că dorește să avem o țară săracă, cu oameni dependenți de stat și nu cu oameni care să activeze în domeniul privat.” Senatorul liberal a mai spus că rezultatul acestei acțiuni este acela că primarii din orașele în care PSD-ul nu este votat vor fi afectați. „Fondurile din impozitul pe venit sunt peste 40% din bugetul unui oraș. Banii pe care Guvernul îi ia în acest fel, aparțin de fapt comunităților, iar primarii care și-au drămuit bugetele vor fi cei mai afectați. Vom avea orașe sărăcite, fără parcuri industriale, fără investiții. Nu mai putem vorbi despre predictibilitate, iar primarii se vor transforma, îmi pare rău să o spun, într-o clasă de milogii, PSD-ul sperând că îi poate șantaja. Nu mai există orașe independente de bugetul central”, a precizat Mario Ovidiu Oprea. El a mai spus că excedentul primăriilor care au reuşit să strângă bani pentru investiţii este de 11 milioane de euro, sumă pe care primăriile o pierd, iar faptul că PSD-ul confiscă acești bani este o dovadă că acest partid este unul de sorginte comunistă.
Deputatul Nicolae Giugea a completat și el că ceea ce face PSD-ul „este o haiducie fiscală”. „Primăria Cluj pierde 30 milioane de euro, primăria Oradea pierde aproximativ 10 milioane de euro. Craiova, care are un buget de 600 de milioane de lei, cât pierde? Și de unde va tăia domnul primar această sumă? Aradul are 160.000 de locuitori și un buget de 700 de milioane de lei, iar Craiova cu aproape 300.000 de locuitori are un buget de 600 de milioane de lei. De altfel, efectele dezastruoase ale politicilor PSD se văd deja. În acest an, investițiile publice s-au redus cu 30%, iar cele private cu 20%”, a mai spus Nicolae Giugea.
El a mai prezentat și situația moțiunii pe energie pe care PNL-ul a vrut să o depună. ”Pentru că nu le-a plăcut titlul moțiunii „România în beznă. PSD și ALDE fură curent”, reprezentanții majorității au scos de pe ordinea de zi moțiunea. Mai exact, le-a fost teamă că această moțiune ar putea fi votată și de o parte dintre PSD-iștii total nemulțumiți de ce se întâmplă acum în domeniul energiei.” a mai declarat Nicolae Giugea.
El s-a referit și la faptul că, în urma creșterilor salariale în administrațiile locale, PSD pregătește concedieri în instituțiile descentralizate. „În momentul de față se fac analize la aceste instituții în ceea ce privește posturile existente. Este un prim pas în vederea concedierilor care vor urma și care vor însemna o adevărată epurare a instituțiilor”, a mai spus Nicolae Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS